Naslovnica Trendi RTV Slovenija pripravlja serijo Slovar spolne vzgoje

RTV Slovenija pripravlja serijo Slovar spolne vzgoje

Avtor: Spletno Uredništvo
V slovenski radio-televizijski prostor prihaja pomembna novost. Gre za ‘Slovar spolne vzgoje’, prek katerega želijo avtorji dvigniti raven ozaveščanja o spolnosti. Sicer gre za mednarodni projekt, pri katerem v naši državi sodelujeta Prvi program Radia Slovenija in TV Slovenija.
RTV Slovenija pripravlja serijo Slovar spolne vzgoje

V seriji sodeluje tudi Katja Koren Ošljak, ustanoviteljica Zavoda za digitalno vzgojo Vsak (foto: RTV SLO)

‘Slovar spolne vzgoje’ je skupni projekt Slovenije, Hrvaške in Romunije, sodeluje pa tudi organizacija Stars4media, katera je prispevala finančna sredstva za njegovo realizacijo. V Sloveniji so ob sodelovanju Prvega programa Radia Slovenija in Televizije Slovenija posneli štiri videe, štiri je prispeval hrvaški spletni medij reci.hr, dva pa romunski Sexul vs. Barza. Na RTV SLO se tako med 14. februarjem in 20 aprilom obeta 10 oddaj o spolnosti.

»V vsakem videu strokovnjaki z rezultati raziskav, zgodovino in teorijo ter mladi s svojimi izkušnjami razložijo enega od izrazov, povezanega s spolnostjo: soglasje, klitopismenost, spletne zmenkarije, seks pozitivnost, doxing, sekstanje, skrivna odstranitev kondoma ali stealthing, nenavadne spolne prakse ali kink, maščevalna pornografija in mojster zapeljevanja ali pick up artist,« razkriva napovednik nove serije.

Na RTV Slovenija so pripravili videe, ki so jih nasloviili ‘Soglasje’, ‘Spletni zmenki’, ‘Doxing’ in ‘Sekstanje’. Scenaristki in urednici videev, ki so nastali v Sloveniji, sta televizijska novinarka Uredništva oddaj za otroke in mlade TV Slovenija Neža Prah Seničar in radijska novinarka Prvega Urška Henigman, pri celi seriji pa je sodelovalo še sedem slovenskih ikušenih strokovnjakov z različnih področij oziroma organizacij.

Prva oddaja bo na voljo 14. februarja (prav na Valentinovo) in sicer na spletni strani Prvega in na rtv365, na TV SLO 1 pa bo na sporedu 18. februarja ob 16.30. Govora bo o soglasju v spolnosti in tudi o nesoglasju oz. o posilstvu.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.