Naslovnica Trendi RTV Slovenija bo od jutri spremljala kar 10 evropskih prvenstev

RTV Slovenija bo od jutri spremljala kar 10 evropskih prvenstev

Avtor: Spletno Uredništvo
Od jutri dalje bodo ljubitelji športa spet konkretno prišli na svoj račun. V Münchnu se bo namreč pričelo kar 9 evropskih prvenstev v različnih športih, Rim pa bo gostil EP v plavanju. Celotno dogajanje bo spremljala Radio Televizija Slovenija, tako da bodo prav vsi slovenski gledalci lahko uživali v novih podvigih naših športnih asov.
European Championships

Olimpijski park v bavarski prestolnici Münchnu je že nared za prvenstva (foto: FB European Championships)

Z RTV Slovenija so spomnili, da bo med 11. in 21. avgustom Münchnu potekalo kar 9 evropskih prvenstev v različnih športih. Nekateri so dogajanje poimenovali kar za mini olimpijske igre, sicer pa se bodo za naslove evropskih prvakinj in prvakov pomerili v atletiki, kolesarstvu, gimnastiki, športnem plezanju, namiznem tenisu, odbojki na mivki, triatlonu, veslanju ter kajak in kanu na mirnih vodah.

V desetih dneh EP bo tako podeljenih kar 178 kompletov medalj. Slovenski predstavniki naj bi se po napovedih potegovali za medalje vsaj v štirih od devetih športov (Garnbret – plezanje, Čeh – atletika, Osterman – kajak, Jorgič – namizni tenis) na svoj račun pa bodo lahko prišli vsi slovenski gledalci. Za razliko od npr. programov zasebne športne televizije SK, ki lahko jih spremlja manj kot tretjina TV-gledalcev, je namreč javni RTV servis na voljo prav vsem Slovencem.

»Poudarek tako Televizije Slovenija kot tudi Vala 202 ter spletnega portala www.rtvslo.si bo na spremljanju slovenskih športnikov ter njihovih nastopov in uspehov. Poleg evropskih prvenstev, ki bodo potekala v Münchnu, pa bomo na programih RTV Slovenija našim uporabnikom omogočili spremljanje tudi evropskega prvenstva v plavanju, ki bo hkrati potekalo v Rimu,« so pred jutrišnjim pričetkom celotnega dogajanja pojasnili z RTV Slovenija.

Spored vseh EP v Münchnu: kolesarstvo – 14. 8. moška cestna dirka, 17. 8. oba kronometra in 21. 8. ženska cestna dirka, atletika od 15. 8. do 21. 8., odbojka na mivki med 15. 8. in 21. 8., gimnastika od 11. 8. do 21. 8., kajak in kanu na mirnih vodah med 18. 8. in 21. 8., veslanje od 11. 8. do 14. 8., športno plezanje med 11. 8. in 18. 8., namizni tenis od 13. 8. do 21. 8. ter triatlon med 12. in 14. avgustom.

Za podrobnejše urnike tekmovanj in nastopov slovenskih športnic in športnikov bo potrebno pokukati na kanale RTV SLO, oziroma na uradne spletne kanale vseh prireditev. Športna redakcija TV Slovenija pa bo za vsa ta EP skupno pripravila okrog 60 ur ekskluzivnih prenosov in ostalega programa.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.