Naslovnica Šport Ropretu tretji mandat za svetlo prihodnost slovenske odbojke

Ropretu tretji mandat za svetlo prihodnost slovenske odbojke

Avtor: Spletno Uredništvo

Včeraj je Odbojkarska zveza Slovenije opravila s skupščino, na kateri je bil dosedanji predsednik Metod Ropret potrjen še za tretji zaporedni mandat. To je bilo tudi pričakovano, saj je celotna slovenska odbojka v času Ropretovega predsednikovanja napravila velikanski korak naprej.

 Ropretu tretji mandat za svetlo prihodnost slovenske odbojkeMetod Ropret je lahko za vzgled, kako se v današnjih časih uspešno vodi večja športna zveza (foto: Jure Kodrun)

 

Metod Ropret ostaja na krmilu Odbojkarske zveze Slovenije (OZS), na volilni skupščini OZS pa so za člane Predsedstva OZS izvolili Sebastjana Cilenška, Gregorja Hribarja in Rasta Oderlapa. Predsednik Nadzornega odbora OZS je postal Aleš Kušar, člana tega odbora Mile Crnović in Aljoša Jemc, disciplinski sodnik ostaja Andrej Turk, predsednik disciplinske komisije Marjan Kumer in njena člana Beno Božič in Štefan Vrbnjak.

Poleg tega je bila Katarina Cunder izglasovana za predsednico antidopinške komisije, medtem ko bo strokovni svet OZS še naprej vodil Jaroš Štekl. »Za menoj sta dva zelo različna mandata. V prvem sem se soočil s precej težavami, še več izzivi, veliko je bilo prilagajanja, blagajna je bila prazna, sponzorjev zveza ni imela. Cilji, ki sem si jih takrat zastavil, so bili precej visokoleteči, a smo jih veliko kljub vsemu uspeli izpolniti.

Drugi mandat so zaznamovali veliki reprezentančni uspehi, uspešno smo organizirali vrsto mednarodnih tekmovanj in dogodkov, uspelo nam je stabilizirati finančno stanje, celo do te mere, da kreditov ni več in da lahko varčujemo za čase, ko naša kondicija morda ne bo več tako dobra,« je svoja pretekla mandata povzel Ropret. Ob tem pa je posebej omenil leto 2017, ko je slovenska moška reprezentanca zaradi sporne odločitve FIMV ostala brez nastopov v Ligi narodov.

Glede prihodnosti pa je Ropret razkril, da OZS razmišlja o organizaciji evropskega prvenstva za ženske leta 2023 ali 2025, že prihodnje leto pa naj bi Slovenija gostila žreb elitne lige prvakov, gala prireditev evropske zveze CEV in tudi evropsko trenersko konvencijo. Prav tako bo v Kopru junija 2020 potekalo evropsko prvenstvo v odbojki na mivki do 18 let, v Ljubljano pa se vrača na turnir svetovne serije. Prestolnica bo prav tako gostila tekme Lige narodov, žensko reprezentanco pa čakajo kvalifikacije za EP.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.