Naslovnica Gospodarstvo Pomanjkljivo poročilo o izvajanju evropske kohezijske politike

Pomanjkljivo poročilo o izvajanju evropske kohezijske politike

Avtor: Spletno Uredništvo

S Službe Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko so sporočili, da je Vlada RS pravkar sprejela Poročilo o izvajanju evropske kohezijske politike 2014–2020 za cilj Naložbe za rast in delovna mesta in ga posredovala v obravnavo Državnemu zboru RS. Poročilo naj bi se nanašalo na drugo trimesečje leta 2020, a tega iz uradnega teksta oz. sporočila za javnost ni moč razbrati.

Pomanjkljivo poročilo o izvajanju evropske kohezijske politikeIz zadnjega sporočila za javnost ni razvidno, ali se je letos v drugem kvartalu karkoli spremenilo (foto: pxhere.com) 

 

Vlada RS je pravkar sprejela ‘Poročilo o izvajanju evropske kohezijske politike 2014–2020′, ki se vsebinsko nanaša na cilj ‘Naložbe za rast in delovna mesta’. S časovnega zornega kota naj bi se poročilo nanašalo na drugo četrtletje letošnjega leta. Ker gre za mesece april, maj in junij, ko so bili protikoronavirusni ukrepi na višku, slovensko in evropsko gospodarstvo pa v najbolj kočljivem položaju, bi bilu podatki iz tega poročila še posebej zanimivi.

A podatkov o drugem trimesečju oz. drugem kvartalu leta 2020 v sporočilu za javnost Službe Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko sploh ni na spregled. »V okviru izvajanja evropske kohezijske politike je bila od januarja 2014 do konca junija 2020 izdanih 526 odločitev o podpori za projekte, programe oziroma javne razpise v skupni vrednosti 2,78 milijarde evrov.

Od tega je bilo več kot 1,12 milijarde evrov dodeljenih kohezijski regiji Vzhodna Slovenija, 813 milijona evrov kohezijski regiji Zahodna Slovenija in 844 milijona evrov sredstev Kohezijskega sklada za območje celotne Slovenije,« so zapisali in nanizali še nekaj podatkov, ki pa se najbrž prav tako nanašajo na celotno obdobje 2014-2020.Tako naj bi se na primer do konca letošnjega junija na terenu izvajalo za 2,24 milijarde evrov oziroma 73 odstotkov razpoložljivih sredstev projektov in programov.

Vlada je sicer na zadnji seji sprejela tudi ‘Poročilo o izvajanju akcijskega načrta za pospešitev črpanja sredstev’ iz ‘Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014–2020‘ in tudi tega posredovala v obravnavo Državnemu zboru RS.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.