Naslovnica Šport Rokometaši so že začeli priprave, RZS pa je oznanila nekaj novosti

Rokometaši so že začeli priprave, RZS pa je oznanila nekaj novosti

Avtor: Spletno Uredništvo

Medtem ko s praktično vsi slovenski rokometni prvoligaši v teh dneh že začeli s pripravami na novo sezono, pa je Rokometna zveza Slovenije objavila nekaj strokovnih novosti, kot so letošnji poletni trenerski seminarji, podelitev novega priznanja za odličnost in imenovanje operativnega direktorja za žensko evropsko prvenstvo 2022.

Rokometaši so že začeli priprave RZS pa je oznanila nekaj novosti Slovenska ženska rokometna reprezentanca na zadnjem zboru (foto: RZS/Slavko Kolar)

 

Vsakoletni seminarji za pridobitev rokometne trenerske licence bodo najprej potekali v okviru 44. slovenske rokometne šole in sicer 22. ter 23. avgusta v Zrečah. Tega seminarja se bodo lahko udeležili izključno trenerji in pomočniki trenerjev, ki imajo status redno zaposlenega v delovnem razmerju, samozaposlenega, samostojnega športnega delavca ali samostojnega športnika.

Tečaji za pridobitev rokometne trenerske licence pa bodo 29. avgusta na vrsti tudi v prestolnici. Tega drugega sklopa pa se bodo lahko udeležili le tisti trenerji in pomočniki trenerjev, ki še nimajo statusa redno zaposlenega ali samozaposlenega – študenti, nezaposleni, upokojenci. Tako za zaposlene in za tiste brez statusa ni pomembna starostna kategorija, ki jo bodo trenirali v sezoni 2020/21, licenciranje bo potrebno opraviti.

Seminarjev Zrečah bosta financirali Evropska unija in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, seminarjev Ljubljani pa Združenje rokometnih trenerjev Slovenije, tako da bodo za vse udeležence tečaji za pridobitev trenerske licence v sezoni 2020-21 brezplačni. Predsedstvo Rokometne zveze Slovenije (RZS) je na zadnji seji sprejelo sklep, da bo odslej podeljevalo ‘Priznanje za odličnost’.

Z njim bo vsako leto nagradilo posameznika, posameznico ali klub, ki bo nase opozoril z večletnim uspešnim delom na rokometnem področju. Prvo priznanje bo tako prejel najboljši slovenski klub Celje Pivovarna Laško, idejo za novo nagrado pa dobil kar predsednik RZS Franjo Bobinac. Na zadnji seji predsedstva so še soglasno ustoličili novega direktorja ženskega evropskega prvenstva, ki ga bo Slovenija sogostila leta 2022. Direktor EP bo nekdanji igralec, sodnik in danes direktor v celjskem ženskem prvoligašu Jure Cvetko.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.