Naslovnica Slovenija Ekološka tržnica postaja vse bolj priljubljena

Ekološka tržnica postaja vse bolj priljubljena

Avtor: Spletno Uredništvo

V največjem mariborskem nakupovalno središču Europarku že do 20. maja deluje ekološka tržnico. Vsako sredo med 14. in 19. uro se tako vrstijo ponudniki lokalnih in obenem ekološko pridelanih izdelkov. Sedaj pa prihaja novost – enkrat mesečno bo namreč tržnica razširjena na dodatne ponudnike ekoloških izdelkov, ki sicer niso redni gostje v Mariboru.

 Ekološka tržnica postaja vse bolj priljubljena

Poleg prehrambnih izdelkov bo na voljo tudi raznovrstno naravna negovalna kozmetika (foto: Bojan Mihalič)

 

Na ekološki tržnici mariborskega Europarka je od sprostitve proti-koronavirusnih urkepov že od druge polovice meseca maja vsako sredo popoldan na voljo bogata ponudba ekološke hrane in sorodnih bio-produktov. Gre za različne vrte sveže in vložene zelenjave, sezonskega sadja, raznih olj, mesnih delikates, pekovskih izdelkov ter tudi za negovalno kozmetiko iz naravnih sestavin.

Ker se je izkazalo, da je med obiskovalci in ponudniki tržnice zanimanje nad pričakovanji, so se v Europarku odločili, da zgodbo še nadgradijo. Po novem bo enkrat mesečno na sporedu razširjena tržnica z dodatnimi ponudniki ekoloških izdelkov, ki sicer ob sredah niso prisotni na mariborskih stojnicah. Prva tovrstna večja Europarkova tržnica bo na vrsti že pojutrišnjem – v sredo, 29. julija.

»Obiskovalci bodo imeli na izbiro še več sadja, zelenjave, različnih olj, semen, jajc, mesnih in mlečnih izdelkov, različnih vrst kruha in testenin ter drugih mlevskih izdelkov. Tudi ponudba naravne kozmetike bo razširjena, saj bodo na voljo različni ekološki pigmenti za barvanje in nego las ter ekološki naravni šamponi, balzami ter olja za lase,« sporočili z Europarka. Posebej so omenili še izdelke iz volne ter blazine, ki so polnjene z ajdo in piro.

Seveda bodo obiskovalci, kot se za Štajersko spodobi, lahko degustirali tudi bio vina in druge domače dobrote. Poleg raznovrstne ponudbe naravnih artiklov, pa bo ob sredah za svetovanje na voljo tudi izkušena strokovnjakinja Metka Ternjak Gomboc, ki se že vrsto let ukvarja z ekološkim vrtnarjenjem, zdravo prehrano in naravno kozmetiko.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.