Naslovnica Trendi Rokerski dnevi v Gala Hali

Rokerski dnevi v Gala Hali

Avtor: Spletno Uredništvo
V Gala hali so vsaj za nekaj dni prekinili z nastopi DJ-jev in se posvetili rock koncertom. Včeraj je na Metelkovi nastopila ameriška punk skupina Strike Anywhere, v torek na oder prihaja češka skupina Marcel Gidote’s Holy Crab, v četrtek pa sledijo grški Villagers of Ioannina City.
Rokerski dnevi v Gala hali

Grški Vaščani iz mesta Ioanina (foto: FB Villagers of Ioannina City)

Včeraj so organizaciji Društva kapa v Klubu Gromka pripravili kakovosten punk večer. Za ogrevanje so poskrbeli Laščani iz skupine Strayaway, kateri igrajo pretežno punk rock. Nato so na oder stopili Američani iz skupine Strike Anywhere, ki se že več kot dvajset prav tako posvečajo punk rocku, vendar ga dopolnjujejo s precej ostrejšim hardcore punkom. Zanimivo, to je bil že 11 zaporedni koncert te skupine v zadnjih 11 dnevih.

Jutri, v torek, 10. oktobra, bo ob 20. uri torek na oder skočila češka skupina Marcel Gidote’s Holy Crab. »Kakor njihovo ime nakazuje, je moč pričakovati raznolik konglomerat zvokov, kjer kraljujejo predvsem odštekane ideje in progresivni rock vplivi šestdesetih in sedemdesetih let prejšnjega stoletja,« so napovedali iz Gala hale in dodali, da se njihova glasba preliva med jazz-rockom, art-rockom in psihadeličnim rockom.

V četrtek, 12. oktobra, pa bodo ob 20. uri na sceno Gala hale stopili še vaščani iz večjega grškega mesta. Bend se namreč imenuje Villagers of Ioannina City, Ioannina pa je mesto v gorati pokrajini Epir blizu albansko-grške meje. Gre za skupino, ki nastopa že od leta 2007, njena glasba pa je v osnovi težki rock, vendar z močnimi primesmi psihodeličnega rocka, progressive rocka, stoner rocka in pa tudi ljudskih inštrumentov.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.