Naslovnica Šport Slovenija si na Japonskem ni priborila olimpijske vozovnice

Slovenija si na Japonskem ni priborila olimpijske vozovnice

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca se (vsaj zaenkrat) ni prebila skozi kvalifikacije za Olimpijske igre. Na kvalifikacijskem turnirju na Japonskem so naši zapored dobili prve štiri tekme, potem pa so izgubili ključna dvoboja proti ZDA in domači Japonski. Današnja gladka zmaga proti Srbiji s 3:0 tako navidezno ni odločala o ničemer, morda pa je bila vseeno pomembna.
Slovenija si na Japonskem ni priborila olimpijske vozovnice

Slovenska izbrana vrsta ob današnji zmagi proti Srbiji (foto: OZS/VolleybalWorld)

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je morala po štirih zaporednih zmagah na kvalifikacijah za Olimpijske igre Pariz 2024 (OI) v petek priznati prvi poraz, potem ko so varovanci slovenskega selektorja Gheorgheja Cretuja s 3:1 (18, -21, 20, 18) izgubili proti Združenim državam Amerike. Nato je slovenske odbojkarje soboto čakal odločilen obračun z domačo reprezentanco Japonske.

Ker so Japonci nepričakovano izgubili proti Egiptu, so morali dvoboj s Slovenijo na vsak način dobiti. Kot so navedli na spletni strani Odbojkarske zveze Slovenije, je v dvorano Jojogi National Stadium japonsko ekipo prišlo spodbujat več kot 13.000 lokalnih ljubiteljev odbojke in Japonci so ob podpori s tribun dejansko nadigrali naše. Zmagali so namreč s 3:0 (21, 22, 18) in si tako priigrali vozovnico za olimpijski turnir v Parizu.

Slovenska reprezentanca je danes odigrala še zadnjo tekmo teh kvalifikacij proti Srbiji ter prišla do zmage s 3:0 (22, 23, 21). Ta tekma ni neposredno odločala o potnikih za Pariz, bi pa lahko nanje vplivala. Zadnje vozovnice za pot OI bodo namreč prihodnje leto dale zmage v Ligi narodov in čim višja uvrstitev na svetovni lestvici, kjer je trenutno med najbližjimi konkurenti Slovenije poleg Argentine prav Srbija.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.