Naslovnica Šport Repesaž je priložnost za slovensko presenečenje

Repesaž je priložnost za slovensko presenečenje

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovenska ženska košarkarska reprezentanca je zaključila nastope v skupinskem delu evropskega prvenstva, ki poteka v Srbiji, s porazom proti Italiji. Bilo je 75:57 za naše zahodne sosede. Slovenija se bo tako jutri v repasažu za uvrstitev v četrtfinale v Beogradu pomerila z Belgijo.

Repesaž priložnost za slovensko presenečenjeNika Barič in ostale slovenske reprezentantke v ozadju (foto: fiba.basketball)

 

Slovenske reprezentantke se bodo v dodatnih kvalifikacijah za vstop v četrtfinale evropskega prvenstva v Srbiji pomerile z reprezentanco Belgije. Tekma bo na sporedu v beograjski Areni in sicer jutri (v torek, 2. julija) ob 18. uri. Na zadnji tekmi skupine C v Nišu proti Italiji, ki po veliki slovenski zmagi nad Turčijo ni več odločala o skoraj ničemer, je selektor Damir Grgić priložnost ponudil vsem igralkam, z izjemo rekonvalescentke Eve Lisec.

»A kljub temu, da je enajst Slovenk že v prvih enajstih minutah stopilo na parket in da Sloveniji sodniški kriterij milo rečeno ni bil naklonjen, so dekleta v prvem delu držale priključek. Drugi polčas je bila drugačna zgodba. Italijanke so se razigrale, Slovenke pa niso pokazale tistega žara in agresivnosti kot na prvih dveh tekmah. Posledično so hitro zaostale (36:45) in na koncu izgubile z osemnajstimi točkami razlike.

Ob dvanajstih izgubljenih žogah Slovenije, 35-odstoten metu iz igre, komaj 16-odstotnem za tri točke, izgubljenem skoku s 32:40, bode oči predvsem razmerje v osebnih napakah. Po treh četrtinah, ko je še obstajala možnost za preobrat, je bil ta 17:8, v zadnjih minutah, ko je bil zmagovalec že odločen, pa ga je sodniška trojka znižala na 22:15,« so analizo poraza proti Italiji strnili na kzs.si.

”Danes ni bil naš dan. Nismo imele tiste energije, ki smo jo pokazale proti Turčiji. Nismo zadele kar nekaj odprtih metov in Slovenija s takšno igro ne more zmagati. Preveč je bilo tudi živčnosti, preveč smo se ukvarjale z nepotrebnimi stvarmi, tako da je Italija zasluženo visoko zmagala. Zavedamo se, da s takšno igro ne moremo zmagovati, če bomo prikazale odločnost v napadu in obrambo kot proti Turčiji, pa lahko v torek premagamo kogarkoli,” je povedala slovenska reprezentantka Annamaria Prezelj.

Slovenija je tako v skupini C ženskega EuroBasketa osvojila tretje mesto in kasneje za jutrišnjo nasprotnico dobila Belgijo, ki je v zadnji tekmi skupine v Zrenjaninu tesno izgubila s Srbijo s 66:70. V četrtfinale so se neposredno uvrstile reprezentance zmagovalke skupin – Španija, ki brani naslov iz Prage, Francija, ki je pred dvema letoma igrala v finalu, Madžarska iz skupine iz Niša ter gostiteljica zaključnih bojev Srbija. Ostali pari repasaža pa so Velika Britanija : Črna gora, Latvija : Švedska in Italija : Rusija.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.