Naslovnica Slovenija Rekordno zanimanje šolarjev in šol glede podjetništva

Rekordno zanimanje šolarjev in šol glede podjetništva

Avtor: Spletno Uredništvo
Javna agencija SPIRIT Slovenija v okviru programa ‘Mladi’ bo tudi letos sofinancirala izvajanje aktivnosti za spodbujanje podjetniških kompetenc pri mladih. Do konca letošnjega leta naj bi se na 104 osnovnih in srednjih šolah po vsej Sloveniji v aktivnosti vključilo prek 5200 bodočih podjetnikov.
Rekordno zanimanje šolarjev in šol glede podjetništva

Prizor z enega od usposabljanj za učitelje in profesorje (foto: Spirit Slovenija)

Javna agencija SPIRIT Slovenija je že aprila objavila poziv slovenskim osnovnim in srednjim šolam glede aktivnosti za spodbujanje podjetniških kompetenc, oziroma ustvarjalnosti, podjetnosti in inovativnosti med mladimi v letih 2022 in 2023. Ker je odzvalo rekordnih 110 osnovnih in srednjih šol, je SPIRIT Slovenija spremenil prvotno razpisano skupno višino sredstev z 250.000 na kar 409.200 evrov.

Tako so omogočili izvedbo aktivnosti kar 104 slovenskim šolam, za katere so ugotovili, da izpolnjujejo pogoje. »V šolskem letu 2022/2023 bo na 104 osnovnih in srednjih šolah izvedenih 63 delavnic ZUIP, 76 startup vikendov in 36 obšolskih dejavnosti za spodbujanje ustvarjalnosti, inovativnosti in podjetnosti. V aktivnosti bo vključeno več kot 5.200 mladih,« so poudarili z Javne agencije SPIRIT Slovenija.

Pedagoški vidik programa je posvečen razvoju osebnostnih lastnosti in veščin, ki so pomembne za podjetnost (ustvarjalnost, samoiniciativnost, sprejemanje tveganj in odgovornosti). Podjetniški vidik pa je namenjen pridobivanju osnovnih znanj o poslovnem svet ter vključevanju širše družbe – šolarjev, dijakov, staršev, učiteljev, podjetij, subjektov podpornega okolja za podjetništvo in tudi lokalnih skupnosti.

Poleg tega bodo že v začetku šolskega leta na šolah potekala posebna usposabljanja tudi za učitelje in profesorje, ki bodo poleg podjetniškega mentorja izvajali podjetniške aktivnosti. Pri tem bo velik poudarek na povezovanju teoretičnih spoznanj z izkušnjami in situacijami v realnem življenju.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.