Naslovnica Šport Kajakašica Anja Osterman se z EP vrača kar z dvema medaljama

Kajakašica Anja Osterman se z EP vrača kar z dvema medaljama

Avtor: Spletno Uredništvo
Zadnji dan evropskega prvenstva za v sprintu na mirnih vodah v Munchnu je Anja Osterman na 500-metrski progi prišla še do svoje druge zaporedne medalje. Tako je srebru na 200 metrov dodala tudi bron na 500 metrov, a je morala zanj počakati še na dodatno analizo rezultatov.
Kajakašica Anja Osterman se z EP vrača kar z dvema medaljama

Anja je imela tokrat najprej malo smole na 200 metrov, a potem tudi malo sreče na 500 (foto: FB KZS/Nina Jelenc?)

Slovenska kajakašica na mirni vodah Anja Osterman je na evropskem prvenstvu v Munchnu pravkar osvojila še drugo zaporedno medaljo, kar je njen doslej največji uspeh v karieri. Po neverjetni nesreči, ki se je Anji v paru s klubsko tovarišico Špelo Ponomarenko Janić pripetila na zadnjih olimpijskih igrah, so namreč medalje z vrste največjih prireditev najboljše zdravilo za zapravljeno v Tokiu.

Tako je Anja Ostrman na Evropskem prvenstvu v Munchnu nastopila v obeh krajših kajakaških disciplinah – sprintih na 200 in na 500 metrov. Najprej je na 200-metrski progi suvereno opravila s kvalifikacijami in nato v finalu osvojila srebrno medaljo. Sicer je imela Anja težave s starterjem, ki ji je nenehno popravljal položaj čolna, kar jo je na tako kratki prog najbrž stala zlatega odličja.

»Dve kolajni na prvi tekmi svetovnega pokala v Račicah, zmaga na svetovnem pokalu v Poznanju na 200 metrov, srebro na svetovnem prvenstvu v Kanadi na 200 metrov in sedaj še drugo mesto na evropskem prvenstvu na najkrajši sprinterski razdalji, to je dosedanji izplen Anje Osterman na štirih mednarodnih tekmah, na katerih je letos nastopila,« so po prvem odličju na EP spomnili s Kajakaške zveze Slovenije.

Danes pa je Anja osvojila še drugo medaljo in sicer je bila na koncu tretja na 500 metrov. Sprva je sicer kazalo, da je Slovenka za vsega tri tisočinke sekunde pristala na nehvaležnem četrtem mestu in tako ostala brez kolajne, a je po zaključku preizkušnje sledila dodatna analiza rezultatov in nazadnje sta si Anja in Danka Emma Jorgensen razdelili tretje mesto.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.