Naslovnica Slovenija Rdeči križ Slovenije poziva k novim donacijam

Rdeči križ Slovenije poziva k novim donacijam

Avtor: Spletno Uredništvo
Medtem ko sta že prizadeta potresna območja v Turčiji in Siriji prizadela še dva močnejša sunka, ki sta povzročila še nekaj novih žrtev, pa Rdeči križ Slovenije še naprej poziva k doniranju sredstev za pomoč žrtvam te katastrofe. Obseg katastrofe je tako velik, da bo za odpravljanje posledic potreben zelo dolgotrajen humanitarni napor.
Rdeči križ Slovenije poziva k novim donacijam

Slovenski reševalec s psom išče preživele po katastrofalnem potresu v Turčiji (foto: FB Uprava za zaščito in reševanje RS)

Natanko dva tedna po potresih, ki so prizadeli Turčijo in Sirijo, sta se po seriji preko 2000 manjših popotresnih sunkov zgodila še dva večja z magnitudama 6,5 in 5,8. Ta sunka sta porušila več predhodno poškodovanih stavb in povzročila še najmanj 8 mrtvih ter več kot 100 ranjenih. Skupno število mrtvih ob tej katastrofi naj bi že preseglo številko 48.000 in samo v Turčiji naj bi bilo uničenih okrog 350.000 stanovanj.

» Rdeči križ Slovenije se je nemudoma odzval na poziv Mednarodne federacije Rdečega križa in Rdečega polmeseca ter začel z zbiranjem finančne pomoči. Pomagate lahko s poslanim SMS sporočilom SKUPAJ5 na 1919 in darovali boste 5 EUR, darujete pa lahko tudi z nakazilom neposredno na naš TRR – namen ‘Potres Turčija in Sirija’, TRR: SI56 0310 0111 1122 296, SWIFT: SKBASI2X, Koda namena: CHAR, sklic: SI00-96891,« pozivajo z Rdečega Križa Slovenije (RKS).

Pojasnili so še, da so doslej zbrali več kot 100.000 evrov finančne pomoči in 40.000 evrov že nakazali Mednarodni federaciji Rdečega križa in Rdečega polmeseca. Sicer na prizadetih področjih nujno potrebujejo zatočišča, zdravstveno opremo, sanitetni material, hrano in vodo. Preživeli zatočišče iščejo pri sorodnikih, v bližnjih mestih in v nujnih zatočiščih, mnogi spijo v avtomobilih in šotorih, nekateri pa kljub zimi pod vedrim nebom.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.