Naslovnica Šport Slovenija gosti svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju

Slovenija gosti svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju

Avtor: Spletno Uredništvo
Včeraj se je s spektakularno otvoritveno slovesnostjo pričelo 43. FIS svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju Planica 2023, ki sodi med največje športne dogodke, katere je doslej gostila Slovenija. V smučarskih skokih, tekih na smučeh in v nordijski kombinaciji nastopilo 2000 tekmovalk in tekmovalcev iz 66 držav sveta, slovenske barve pa bo tokrat zastopalo 22 športnic in športnikov.
Slovenija gosti svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju

V Planici je bilo že pred dnevi vse nared za SP v nordijskih disciplinah( foto: FB Nordijski center Planica)

Včeraj zvečer se je na Trgu zmagovalcev v Kranjski Gori odvila otvoritvena slovesnost 43. FIS svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju Planica 2023. Za otvoritev so se na istem odru znašli skupina Laibach, Ansambel Saše Avsenika, DJ Umek ter več kot 130 spremljevalcev. To svetovno prvenstvo, ki bo trajalo vse do 5. marca, zagotovo sodi med najpomembnejše mednarodne športne prireditve, ki so se doslej zvrstili na slovenskih tleh. .

S smučarske zveze Slovenije predstavili uradne številke glede udeležbe in sicer se bo v smučarskih skokih, tekih na smučeh in nordijski kombinaciji pomerilo 2000 športnic in športnikov (s spremljevalnimi ekipami). Do konca prireditve bo razdeljenih za 24 kompletov medalj, kar 12 v teku na smučeh, 7 v smučarskih skokih in 5 v nordijski kombinaciji (pri kateri se na tem SP obeta premiera nove preizkušnje – mešane ekipne tekme).

Tekaške proge so včeraj že preizkusili na treningu, prav tako so se po srednji skakalnici (HS102) spustile smučarske skakalke, ki jih danes čakajo kvalifikacije na prvo tekmo. Žal je tik pred pričetkom SP za gripo zbolela slovenska šampionka Nika Križnar, ki je izpustila včerajšnji trening. Sicer je slogan prvenstva ‘Dobrodošli doma, dobrodošli v Planici’, slovenske barve pa bo skupno zastopalo 22 športnic in športnikov.

Organizatorji predvsem za konec tedna že kar nestrpno pričakujejo naval ljubiteljev zimskih športov, ki bodo za slovenske tekmovalce pomembna dodatna podpora pri doseganju čim boljših rezultatov. Poudariti velja tudi, da so vsa prizorišča zelo dobro pripravljena, za kar gre zasluga vsem tistim delavcem, ki so se okrog tega trudili že od lanske pomladi.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.