Naslovnica Slovenija Rdeči križ Slovenije potrebuje pomoč, da bo lahko še naprej pomagal ljudem

Rdeči križ Slovenije potrebuje pomoč, da bo lahko še naprej pomagal ljudem

Avtor: Spletno Uredništvo

Jutri, 8. maja je na vrsti Svetovni dan Rdečega križa, ko se obenem začenja tudi Teden Rdečega križa Slovenije. Kot v sako leto bodo tudi letos enote Pošte Slovenije do vključno 15. maja vsem poštnim pošiljkam dodale doplačilne znamke v vrednosti 0,17€, tako zbrana sredstva pa bodo namenil humanitarnim dejavnostim.

 Rdeči križ Slovenije potrebuje pomoč da bo lahko še naprej pomagal ljudem

RKS skrbi, da bo letos zaradi izostanka prihodka od vozovnic zbranega manj denarja kot v preteklosti (foto: rks.si)

 

Lani so med Tednom Rdečega križa Slovenije s prodajo doplačilnih znamk, vozovnic in nalepk zbralo 690.822,23 evrov. Ta denar je Rdeči križ Slovenije (RKS) namenil za razvojne projekte, za dobrodelno akcijo ‘Drobtinica’, za območna združenja RKS, za nakup šolskih potrebščin, za materialno in finančno pomoč posameznikom, družinam in skupinam prebivalcev … Letos pa bodo med Tednom RKS nadaljevali z aktivnostmi nadzora širjenja koronvirusa in še naprej pomagali ljudem, ki potrebujejo najrazličnejše oblike pomoči.

»Rdeči križ Slovenije igra pomembno vlogo pri odzivanju na nujne primere, in trajajoče, nenehno spreminjajoče se razmere glede pandemije koronavirusa (COVID-19) niso izjema.Vsaka, tudi najbogatejša, družba potrebuje prostovoljce in humanitarne organizacije, ki jih povezujejo, saj smo prav mi, sodržavljani, sosedje in naključni mimoidoči, nepogrešljivi, ko je potrebno pomagati nekomu med nami. Vsem sporočamo, da nas potrebujete in vas vabimo, da nam pomagate, da bomo mi lahko pomagali vam.

V Tednu Rdečega križa Slovenije želimo v svoje vrste pritegniti nove prostovoljce, nove krvodajalce in nove donatorje,« sta v svečani poslanici spomnili predsednica RKS Vesna Mikuž in generalna sekretarka RKS Cvetka Tomin. Posebej sta se zahvalili vsem prostovoljkam, prostovoljcem, zaposlenim, donatorjem in podpornikom Rdečega križa Slovenije za pogum, predanost in dosežke.

Velja še dodati, da so v preteklosti sredstva zbirali tudi prek prodaje vozovnic v javnem potniškem prometu, letos pa zaradi pandemije to ne bo možno, razen, če bi Vlada RS čez noč sprostila trenutno veljavne omejitve.  

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.