Naslovnica Slovenija Rdeči križ Slovenije o tednu dobrodelnosti in o pasteh iger na srečo

Rdeči križ Slovenije o tednu dobrodelnosti in o pasteh iger na srečo

Avtor: Spletno Uredništvo
Z Rdečega križa Slovenije (RKS) prihajata pomembni novici. V ‘Tednu dobrodelnosti RKS so prek Televizije Slovenija zbrali 29.273 evrov, Rdeči križ Slovenije in Slovenska karitas pa sta poslala precej presenetljiv poziv slovenskim poslancem, da zavrnejo spremembe ‘Zakona o igrah na srečo’.
Dobrodelna epizoda kviza ‘Vem’ na TV Slovenija (foto: SOJ RTV SLO/RKS)

Z Rdečega križa Slovenije (RKS) so jasno in glasno sporočili, da so zadnji predlogi sprememb Zakona o igrah na srečo nesprejemljivi, saj ocenjujejo, da so zelo škodljivi za širšo družbo. Poudarili so, da ima enako negativno mnenje tudi Slovenski karitas. »Predlagane spremembe želijo predvsem povečati število igralcev, še posebej na področju športnih stav, kjer se na široko odpira vrata agresivnim tujim prirediteljem, za kar ni nikakršne razumne potrebe.

Z ukrepi se predvsem krepi tržna in marketinška dejavnost iger na srečo, kar je z vidika nevarnosti širjenja zasvojenosti in drugih negativnih posledic nedopustno. Tovrstna za družbo in igralce tvegana dejavnost je v Sloveniji zadovoljivo zamejena in ustrezno kontrolirana s strani države. V Slovenski karitas in Rdečem križu Slovenije ocenjujemo, da predlagane spremembe zakona niso utemeljene,« so bili izjemno jasni pri obeh organizacijah.

Spomnili so še, da imajo prav oni veliko izkušenj z različnimi vrstami zasvojenostmi in da je zasvojenost z igralništvom in športnimi stavami v hitrem vzponu, predvsem na spletu. Pogosto pa je ta zasvojenost povezana še z drugimi zasvojenostmi. Bolj pozitivna novica z Rdečega križa je ta, da so na ‘Tednu dobrodelnosti’, ki ga je RKS pripravil v sodelovanju s Televizijo Slovenija, zbrali 29.273 evrov.

Ta sredstva bodo namenjena pretežno zmanjševanju socialne izključenosti upokojencev in mladoletnih, del sredstev pa bo šel za dodatne prehranske pakete in reševanje drugih stisk družin ali posameznikov. Poleg tega bodo številnim otrokom omogočili njim primerno hrano in teden dni letovanja ob morju. Prispevke za to dobrodelno akcijo RKS in RTV SLO pa še zbirajo in jih bodo zbirali vse do konca tega tedna (prek SMS-sporočil in z nakazili na poseben TRR-račun).

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.