Naslovnica Slovenija Rdeči križ na pomoč z osebjem tudi v domove starejših občanov

Rdeči križ na pomoč z osebjem tudi v domove starejših občanov

Avtor: Spletno Uredništvo
Bolničarji prve pomoči Rdečega križa Slovenije so v zadnjih dneh priskočili na pomoč v domove starejših občanov. Zaradi obsežnega širjenja omikron verzije koronavirusa se namreč v domovih za starejše Slovenske Istre soočajo pomanjkanjem kadrov.
Rdeči križ na pomoč z osebjem tudi v domove starejših občanov

Bolničarji Rdečega križa so priskočili na pomoč tudi v domove starejših občanov (foto: Aleš Černivec/RKS)

Rdeči križ Slovenije (RKS) se je v zadnjem tednu odzval na prošnje za pomoč v osebju, ki je prišla s strani treh domov za starejše občane s področja Slovenske Istre. Tako so devet bolničarjev-prostovoljcev iz enot prve pomoči Rdečega križa Slovenije napotili na novo delovne nalogeo v Center starejših občanov Lucija, v Dom upokojencev Ptuj – Enota Koper in v Dom upokojencev Koper.

»Bolničarji RKS pomagajo pri različnih dnevnih aktivnostih, predvsem pa pri hranjenju stanovalcev, umivanju in kopanju, oblačenju ter slačenju. Prav tako so jim zaupane naloge, kot sta menjava inkontinenčnih pripomočkov ter pomoč pri obračanju, s čimer se preprečujejo preležanine. S svojo toplino in prijaznimi besedami pa prostovoljci marsikateremu oskrbovancu domov polepšujejo dneve,« so pojasnili z RKS.

Poleg te skupine na novo aktiviranih bolničarjev Rdečega križa Slovenije pa so drugi bolničarji-prostovoljci še vedno aktivni tudi v oddelkih Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana, kjer pomagajo ostalemu zdravstvenemu osebju že vse od 17. novembra lanskega leta. RKS zagotavlja, da bo še naprej poskušal odgovoriti vse prošnje in zahteve za pomoč, čeprav je zaradi bolezni in karanten tudi v njihovih vrstah pravkar vse večji osip.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.