Naslovnica Gospodarstvo Razglasili so dobitnike nagrad FDI Award Slovenia 2020 za najboljše tuje investitorje

Razglasili so dobitnike nagrad FDI Award Slovenia 2020 za najboljše tuje investitorje

Avtor: Spletno Uredništvo

Javna agencija SPIRIT Slovenija je tudi letos podelila priznanja za najboljše tuje investitorje, ki so letos ustvarili izjemne rezultate ter prispevali k razvoju slovenskega gospodarstva. Najboljši tuji investitorji leta 2020 so podjetja Atlantic Droga Kolinska, Belinka Perkemija, TKK in iSystem Labs.

Med letošnjimi zmagovalci je tudi TKK iz posoške vasice Srpenica (foto: Matjaž Očko/Spirit Slovenija)

 

Javna agencija SPIRIT Slovenija je pravkar podelila priznanja tistim tujim investitorjem, ki so letos najbolj prispevali k razvoju slovenskega gospodarstva. Na uradni podelitvi, ki je podobno kot večina sorodnih dogodkov v zadnjih mesecih potekala le virtualno oz. prek spleta, so nagrado FDI Award Slovenia 2020 prejele štiri gospodarske združbe. Ljubljanska družba Atlantic Droga Kolinska je bila nagrajena v kategoriji ‘pomemben zaposlovalec’.

Podjetje Belinka Perkemija iz Črnuč je zmagalo v kategoriji ‘zeleno’, podjetje TKK iz posoške Srpenice v kategoriji ‘ustvarjalno’ in družba iSystem Labs s sedežem v Trzinu v kategoriji ‘pametno’. »Priznanja podeljujemo najuspešnejšim podjetjem s tujim kapitalom, ki širijo svoje poslovanje in število zaposlenih v Sloveniji ter spodbujajo ustvarjalne, inovativne in pametne rešitve.

Nagrade izkazujejo čast tako tujim lastnikom, slovenskim zaposlenim, kot njihovim dobaviteljem in kupcem, ki so temeljni gradniki njihovega uspeha,« je ob tej priložnosti povedal Tomaž Kostanjevec, v. d. direktorja SPIRIT Slovenija. Osrednja tema letošnjega nagrajevanja so bile inovacije, oziroma pomen kulture inoviranja za razvoj podjetja, strokovna komisija pa je nagrade podeljevala že petnajsto leto zapored.

Da bi se potegovalo za nagrade FDI Award Slovenia 2020, so podjetja morala imeti vsaj 10-odstotno tuje lastništvo v preteklem letu, dodana vrednost na zaposlenega je morala biti nad slovenskim povprečjem, podjetje je moralo poslovati z dobičkom in imeti vsaj 10 zaposlenih. Poleg tega pa je moralo imeti poravnane obveznosti do FURS-a, hkrati pa ni smelo biti med dosedanjimi nagrajenci FDI Award Slovenia.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.