Naslovnica Šport KZS je potrdila pet selektorjev mladinskih reprezentanc

KZS je potrdila pet selektorjev mladinskih reprezentanc

Avtor: Spletno Uredništvo

S Košarkarske zveze Slovenije so sporočili imena 5 novih selektorjev, ki bodo odslej vodili reprezentančne selekcije v mlajših starostnih kategorijah. To so Dejan Jakara, Ernest Novak, Peter Markovinovič, Dejan Gašparin in Robert Matevžič. S KZS so objavili tudi datum naslednje redne letne skupščine – četrtek, 3. junija 2021.

KZS je potrdila pet selektorjev mladinskih reprezentancSlovenska reprezentančna selekcija U-16 lani novembra na turnirju v Poreču (foto: FB KZS)

 

Leto 2020 se počasi izteka, zato je potrebno priraviti oziroma že kar zaključiti načrte za prihodnje leto 2021. Tega se zavedajo tudi na Košarkarski zvezi Slovenije (KZS), kjer je Izvršni odbor (IO) pravkar imenoval selektorje petih reprezentančnih selekcij v mlajših starostnih skupinah. Zaradi trenutnih razmer je zadnja seja v letošnjem letu potekala prek videokonference.

IO je le potrdil vse že doslej predlagane selektorjev slovenskih mladinskih košarkarskih reprezentanc za koledarsko leto 2021. »Reprezentance mlajših starostnih kategorij bodo prihodnje poletje tako vodili selektorji, ki so bili za to vlogo predvideni že v letošnjem koledarskem letu, a so fantje in dekleta ostali brez nastopov, saj so bila vsa prvenstva pod Fibinim okriljem zaradi epidemije koronavirusa odpovedana,« so pojasnili s KZS.

V moški konkurenci bo reprezentanco košarkarjev fantov do 20 let vodil Dejan Jakara. Ekipo v letu 2021 čaka EP divizije A, ki je predvideno v Podgorici (Črna gora) in sicer od 17. do 25. julija 2021. Reprezentanco do 18 let prevzema Peter Markovinovič, moštvo pa v turški Konyi a (Turčija) od 31. julija do 8. avgusta 2021 prav tako čaka EP divizije A.

Selektor reprezentance fantov do 16 let bo Dejan Gašparin. To izbrano vrsto letošnje EP čaka v Skopju, trajalo pa bo od 13. do 21. avgusta 2021. V ženski konkurenci bo reprezentanco do 18 let treniral Ernest Novak, za katerega ekipo bo vrhunec sezone EP divizije B , ki naj bi ga od 23. julija do 1. avgusta 2021 gostila avstrijska kraja Oberwart in Gussing.

Na položaju selektorja dekliške reprezentance do 16 let pa bo Robert Matevžič. To selekcijo poleti čaka najdačljše potovanje, saj bo EP divizije A za to starostno kategorijo gostilo ribiško predmestje Porta, ki se imenuje Matosinhos. EP bo potekalo od 6. do 14. avgusta prihodnjega leta.

Slovenske reprezentance bodo za imena tekmecev za vsa ta EP predvidoma izvedele v januarju, ko bodo na FIBA najbrž le uspeli opraviti žreb, ali pa vsaj video-žreb. Prvotno naj bi žrebanje prav ta teden gostil Muenchen, a so morali zaradi širjenja pandemije koronavorisa predvideni program Bavarci vsaj začasno odpovedati.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.