Naslovnica Trendi Rapetek tokrat v znamenju Wu-Tang Clana

Rapetek tokrat v znamenju Wu-Tang Clana

Avtor: Spletno Uredništvo
Zadnji julijski petek bo v Gala Hali v znamenju rapa. Napoveduje se ‘Rapetek 168: WU 30’, na katerem se bo obeležila 30-letnica nastanka ene najpomembnejših rap zasedb Wu-Tang Clan.
Rapetek tokrat v znamenju Wu-Tang Clana

Petkov večer bo posvečen legendarnemu Wu-Tang Clanu (foto: Društvo Kapa)

Z Društva Kapa so že pred časom napovedali, da bo zadnji petek v mesecu juliju v Gala Hali, oziroma na njenem Letnem vrtu vse v znamenju vrhunskega rapa. V sklopu ciklusa Rapetek bodo namreč obeležili 30. rojstni dan nastanka Wu-Tang Clan, ene najpomembnejših zasedb v zgodovini rapa. Petkov progam so poimenovali ‘Rapetek 168: WU 30′, nastopili pa bodo Borka, K’Pow, Nasty Mad Flava ter NBGT.

»Wu-Tang Clan. Njegovi začetki segajo v leto 1992, ko je idejni vodja, oziroma mastermind RZA skoval natančen, discipliniran in strateški načrt. Posedel je osem svojih kolegov in jim predstavil plan, kako bodo v slogu shaolinskih mojstrov borilnih veščin zavzeli trdnjavo glasbene industrije,« so na zelo zanimiv pričetek delovanja Wu-Tang Clana spomnili gostitelji Rapetka iz Društva Kapa. In načrt je tudi uspel.

Prvi korak proti uspehu je bil singl ‘Protect Ya Neck’, kmalu zatem pa je plošča ‘Enter The 36 Chambers’ že pomenila prelomnico v žanru rapa, tudi glede uporabe slenga in ikonografij. Z Društva Kapa pa so poudarili, da je Wu-Tang Clan potegnil tudi genialno potezo, s katero je prelisičil celotno ameriško glasbeno industrijo. Vsak član je načrtno podpisal pogodbo z drugo založbo. Tako je lahko luč sveta lahko ugledala še cela vrsta odličnih glasbenih produktov.

Petkov večer bo res popolnoma v znamenju Wu-Tang Clana, saj se napovedujejo hiti, remiksi, manj znana poglavja delovanja klana, gostovanja njegovih članov, glasba mnogih ‘affiliated’ zasedb in posameznikov ter posebna video kulisa kultnih kung fu filmov …

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.