Naslovnica Šport Za košarkarsko reprezentanco se pričenja ključni del leta

Za košarkarsko reprezentanco se pričenja ključni del leta

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenska članska košarkarska reprezentanca se je včeraj spet zbrala na pripravah. Pred pričetkom septembrskega EuroBasketa namreč naše čaka vrsta pripravljalnih tekem ter tudi uvodni tekmi drugega dela kvalifikacij za prihodnje svetovno prvenstvo.
Za košarkarsko reprezentanco se pričenja ključni del leta

Le v popolni postavi lahko Slovenija na EP spet pride do odličja (foto: fiba.com)

Slovenski košarkarsko reprezentanco po včerajšnjem zboru sedaj čakajo treningi in tekme v Kranjski Gori, Laškem, Celju, Ljubljani in Carigradu. Selektor Aleksander Sekulić je na priprave povabil 20 igralcev, a prvi dan ekipa še zdaleč ni bila popolna. Manjkala je slovenska NBA trojica Luka Dončić – Goran Dragić – Vlatko Čančar, pa tudi Klemen Prepelič, Gregor Hrovat in trije reprezentanti do 20 let. Slednji naj bi se moštvu pridružili danes, center Mike Tobey pa v naslednjih dneh.

»Do kvalifikacijske tekme z Estonijo bodo Slovenci opravili 28 dni priprav in v tem sklopu odigrali 6 pripravljalnih tekem. Prvi dve jih čakata že 4. in 6. avgusta, ko se bo v Celju pomerili z Nizozemsko in Črno goro. Na turnirju v Carigradu se bodo 12. in 13. avgusta pomerili s Turčijo in Ukrajino, 17. avgusta pa bo, v ponoviti finala evropskega prvenstva iz leta 2017, v Stožicah na Telemachovem spektaklu gostovala Srbija.

Zadnjo pripravljalno tekmo bodo v Celju odigrali 20. avgusta, ko jim bo na drugi strani igrišča stala Hrvaška,« so pojasnili s Košarkarske zveze Slovenije. Naše pred septembrskim evropski prvenstvom (EP) v košarki čakata prvi dve tekmi drugega dela kvalifikacij za prihodnje svetovno prvenstvo (SP) – 25. avgusta v Celju proti Estoniji ter 28. avgusta v Münchnu proti Nemčiji.

Precej nenavadno pa je, da se bomo z Nemci spet pomerili že 6. septembra in sicer tokrat v Kölnu, na predzadnji tekmi skupinskega dela EP.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.