Naslovnica Trendi Rapetek: nastop velenjskih legend in skrb za pomladek

Rapetek: nastop velenjskih legend in skrb za pomladek

Avtor: Spletno Uredništvo

Ljubitelji rapa, hip-hopa in sorodnih zvrsti bodo v kratkem imeli dve priložnosti za zabavo. Konec marca bosta v Gala hali na vrsti ‘MRIGZ ‘N’ GHET’, oziroma predstavitev njunega novega albuma. Medtem pa že poteka natečaj za mlade, ki se šele bolje spoznavajo s hip-hop kulturo.  

 

rapetekPri Gala hali po 16 letih dela dobro vedo, kako se stvarem streže in modro skrbijo tudi za hip-hop pomladek (foto: Maša Gojić)

 

V petek, 29. marca ob 23. uri bosta na odru Gale hale v nastopila gospoda Mrigz in Ghet. Gre za najbrž najbolj uigran in celo najdlje aktiven dvojec slovenskega hiphopa, ki prihaja iz enega glavnih središč domačega rapa – Velenja. “Mrigz in Ghet sta leta 2011 postregla s paketom bengerjev “Mrigz ‘N’ Ghet Hitz”. Sta člana razširjene šaleško-štajerske družine Velebor. En snajpa z balkona, drugi ga Banga na radiu. 

Na marčevskem Rapetku bosta predstavila dolgo pričakovani in predolgo odlašani novi album, s podporo ljubljanskega tandema Siknes, velenjske bratovske didžejevske naveze Toljo in ljubljanskega hiphoperskega multitaskerskega aktivista SunnySuna,” so sporočili z Društva Kapa.  Pri društvu so pravkar razpisali tudi poseben natečaj ‘MLADI RAPETEK’ .

Slednji izhaja prav iz koncertnega cikla ‘RAPETEK’ – edinega rednega mesečnega hip hop dogodka v Sloveniji, s katerim Društvo Kapa v ljubljanskem klubu Gala hala že šestnajsto leto zagotavlja kakovosten koncertni in DJ program. Cilj natečaja je spodbujanje jezikovne, glasbene, likovne in plesne ustvarjalnosti. S sodelovanjem bodo mladi pridobili nove spretnosti izražanja, veščine nastopanja, soustvarjali bodo z vrstniki ter skozi prakso spoznavali hip hop kulturo.

Na natečaj se lahko prijavijo dekleta in fantje od 5. razreda OŠ dalje ter srednješolci. Lahko se odločijo za videoposnetek rapanja, videoposnetek beatboxanja, za DJ-kjanje, beat making (posnetek glasbene podlage, ki jo je natečajnik izdelal sam), ali ples – hip hop koreografije natečajnika/-ov. Vse naštevo je lahko posneto z mobilnim telefonom, v trajanju od 30 sekund do 2 minuti. Poleg tega pa bodo nagrajevali tudi v segmentu gratifitranja, kjer bodo ocenjevali fotografije 3 skic, ki jih je narisal natečajnik.

Najboljše avtorje/skupine bodo nagradli tudi tako, da jih bodo povabili na brezplačno delavnico, ki bo z mentorji iz vsake kategorije potekala v maju 2019. Delavnici bosta potekali v soboto, 11. maja ter v soboto, 18. maja 2019 od 16.00 do 20.00 na Letnem vrtu Gala hale na Metelkovi v Ljubljani. Vodili jo bodo mentorji z dolgoletnimi izkušnjami pri delu z mladimi.

Udeleženci in udeleženke bodo spoznali, kako se med rapanjem pravilno diha, kako izboljša prezenco na odru, kako se znebiti treme, izboljšati rime, izdelati dobro glasbeno podlago, narisati dober grafit, kako sodelovati z občinstvom itd. Sodelovali bodo tudi z lučnimi in tonskimi tehniki, na delavnici bo poskrbljeno tudi za prigrizek, na nekdanji Dan mladosti 25. maja pa bo na vrsti še zaključni javni nastop v Gala hali

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.