Naslovnica Trendi Rapetek ekstra oziroma hiphop štirih legend že v četrtek

Rapetek ekstra oziroma hiphop štirih legend že v četrtek

Avtor: Spletno Uredništvo

Ljubitelji hiphop glasbe bodo jutri, v četrtek 12. decembra navalili v Gala Halo, saj se obeta nastop ne ene, ne dveh in tudi ne treh, ampak kar štirih legend newyorške klasične šole hiphopa. Rapetek Extra bo na pladnju ponudil performanse Diamonda D, Sadata X, Large Pro-ja in AG-ja.

Rapetek ekstra oziroma hiphop štirih legend že v četrtekNa Rapetek že jutri, v četrtek, ob 21. uri prihajajo štiri legende ameriškega hiphopa (foto: Društvo Kapa)

 

Diamond D, AG, Sadat X in Large Proffesor so imena, ki so skupaj ustvarila zajetni delež zgodovine boombapa in golden ere vzhodne obale. Diamond D in AG sta bila oba člana zloglasnega kolektiva DITC, ki je narekoval tako produkcijskem kot tudi lirične trende rapa devetdesetih let

»Štiri glave, ki so vse zavihale rokave in močno sodelovale pri vleki hiphopa iz stare šole v zlate čase. Prav vsi so začeli in prve, danes že kultne rilise nizali na prehodu 80. let v 90., potem pa zares zarezali v sceno v letih, ki so za večno vklesana v zgodovino kot leta ‘pravega hiphopa’.

Prihaja ekipa emsijev, digerjev, didžejev in producentov resnih in zajetnih CV-jev. Diamond in Sadat se vračata po desetih letih, Large Pro po petnajstih, AG pa bo v Ljubljani nastopil sploh prvič,« pravi napovednik Društva Kapa

 Diamond D je en od prvih pravih diggerjev v hiphoperski igri, brezhiben tako za MPCjem kot gramofoni in mikrofonom, hiphoperski allrounder, avtor neštetih podtalnih klasik in enega najkoherentnejših albumov sploh Stunts, Blunts, & Hip Hop.

AG oziroma Andre The Giant (po slavnem wrestlerju iz Francije) pa je že kot najstnik kazal neverjeten talent za raperski flow in se kasneje tudi razvil v enega hudejših liricistov. Sledi divji kavboj Sadat X, ki tako s skupino Brand Nubian kot samostojno velja za enega najkonsistentnejših emsijev sploh.

Četrti član četrtkovega kvarteta pa je Large Proffesor. Široki profesor je prav tako fleksibilnež, producent, digger, zbiralec vinila, tehnično podkovan didžej, ki zna tudi prijeti za mikrofon in ki je že leta 1991 s svojo legendarno skupino Main Source poskrbel za enega prelomnih albumov Breaking Atoms. Koncert hiphop legend bo v Gala Hali startal ob 21. uri

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.