Naslovnica Šport Rani finale košarkarskega pokala in konec kvalifikacijske more

Rani finale košarkarskega pokala in konec kvalifikacijske more

Avtor: Spletno Uredništvo

Konec tedna bo v znamenju zaključnega turnirja košarkarskega pokala Slovenije – Pokala Spar, ki bo letos v Kopru. Takoj zatem pa moško člansko košarkarsko reprezentanco čakata še zadnji dve tekmi v povsem ponesrečenih kvalifikacijah za letošnje svetovno prvenstvo.

kzs pokalTrenerji štirih pofinalistov Pokala Spar, a le koprski strateg Jurica Golmac ni videti zaskrbljen (foto: kzs.si) 

 

Koprska Arena Bonifika bo v soboto in v nedeljo prizorišče zaključka tekmovanja za slovenski pokal. V prvem polfinalu Pokala Spar se bosta v soboto že ob nenavadno zgodnih 15.30 pomerila domača Sixt Primorska in Petrol Olimpija. Po mnenju poznavalcev ima zmagovalec tega dvoboja precej več možnosti, da na koncu tudi osvoji prestižno lovoriko. Olimpija je namreč najtrofejnejši slovenski klub, Sixt Primorska pa trenutno igra najbolj kakovostno košarko v državi.

Ob 18.30 bo sledil še drugi obračun med Hopsi s Polzele in Helios Sunsi iz Domžal. Zmagovalec tega para bo v nedeljo v finalu zagotovo zaigral manj obremenjen, sicer pa so v pokalnem tekmovanju presenečenja kar pogosta.  Po koncu sobotnih polfinalnih tekem se obeta še zabavni program. Ob predvidoma 20.20 bo v bližnji Taverni na sporedu ‘košarkarski afer party’, kjer bodo nastopili izolski raper Drill, lanska zmagovalka EME Lea Sirk in poskočna skupina Elvis Jackson. 

Veliki finale Pokala Spar bo v nedeljo, ponovno ob malce nenavadni uri za košarkarske tekme najvišjega nivoja in sicer bo začetek tekme že ob 16.00. Bo pa tudi kasnejši koncert skupine Mambo Kings (ob 19. uri) zato najbrž bolj podoben otroški matineji, kot pa divji zabavi po osvojitvi pokalnega naslova. in najbrž se kdo od zmagovalcev ne bo niti utegnil pošteno poveseliti, saj nekatere že v ponedeljek čaka zbor slovenske članske reprezentance.  

”Pokalno tekmovanje je vedno nekaj posebnega in ima svoj določen naboj. Na takšnih tekmovanjih nekako nikoli ne moreš reči kdo je favorit, saj se kaj hitro lahko zgodijo kakšne presenečenja. Vsem štirim ekipam želim dobro igranje na tekmah. Seznam kandidatov za 6. tekmovalni ciklus v kvalifikacijah za SP je znan, odločil sem se za dokaj podobno ekipo, ki je igrala v zadnjem ciklu, le da smo dodali še Z. Dragića, Rupnika in Špana.

Ni pa poleg Mahkovica in Čebaška, Bratec je pa rezerva. Želim si predvsem to, da na obeh tekmah igralci pokažejo željo po dokazovanju, borbi in zmagi, ne glede na to, da smo mi že zunaj vseh možnosti za uvrstitev na SP. Sem pa tudi prepričan, da se tega zavedajo oziroma si želijo tudi igralci,” je na skupni tiskovni konferenci KZS pred finalom Pokala Spar in pred koncem ponesrečenih kvalifikacij za SP povedal slovenski slektor Rado Trifunović.  

Moško člansko reprezentanco v pirhdnjih dneh čakata še zadnji dve kvalfikacijski tekmi. Najprej bodo naši v petek, 22. februarja, ob 17. uri po slovenskem času gostovali v turški Ankari in nato v ponedeljek, 25. februarja, ob 19. uri v Stožicah gostili reprezentanco Ukrajine. Pred odhodom v Turčijo bodo reprezentanti trenirali v Ljubljani.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.