Naslovnica Trendi Radijska lastovka, udeležba na bienalu in TV-aplikacija

Radijska lastovka, udeležba na bienalu in TV-aplikacija

Avtor: Spletno Uredništvo
Z RTV Slovenija so oznanili tri novosti. Znani so rezultati 32. natečaja za najboljšo radijsko kratko zgodbo, koncert ‘Tako tiho’ in radijska igra ‘Morje’ se bosta predstavila na bienalu v Benetkah, aplikacija RTV 365 pa je sedaj na voljo za večino pametnih TV-sprejemnikov.
Radijska lastovka, udeležba na bienalu in TV-aplikacija

Simbol vsakoletnega natečaja za kratko radijsko zgodbo, oz. za nagrado ‘Lastovka’ (foto: ARS/SZK RTV SLO)

Uredništvo za kulturo Tretjega programa Radia Slovenija – programa Ars je oznanilo, da je bila za zmagovalko 32. natečaja za najboljšo radijsko kratko zgodbo oz. na zagrado ‘Lastovka’ letos izbrana zgodba z naslovom ‘Jablana’. Sicer je tečaja tokrat udeležilo kar 345 zgodb, poleg zmagovalne pa jih bo Radio Slovenija odkupil še šest. Tako je odločila strokovna žirija v sestavi Andrej Peric, Matej Juh in Silvija Žnidar.

V okviru 18. mednarodnega arhitekturnega bienala v Benetkah bodo v francoskem paviljonu od 1. do 5. avgusta 2023 predstavljene tudi vsebine mednarodnega projekta B-AIR, ki ga vodi Radio Slovenija. V okviru gledališko-zvočnega projekta ‘Radio Utopia’ bosta na beneškem bienalu predstavljena koncert za dojenčke in malčke ‘Tako tiho’ in radijska igra za dojenčke ‘Morje’. Obe vsebini sta že na voljo v arhivu RTV 365.

»Aplikacija RTV 365, ki jo je Multimedijski center za uporabnike Androidnih naprav objavil konec februarja, je od začetka poletja prirejena tudi za uporabo na drugih TV-platformah: HiSense Vidaa, Philips Saphi, Apple TV, Fire TV, LG webOS, in Samsung Tizen. Aplikacija dopolnjuje istoimenska spletni portal in mobilno aplikacijo, ki sta namenjena dostopu do RTV-vsebin preko spleta in mobilnih naprav.

 Aplikacija omogoča spremljanje vseh 16 radijskih in televizijskih programov v živo, dostop do filmov, serij, dokumentarcev, otroških vsebin, televizijskih oddaj ter podkastov,« pa so glede prenovljene aplikacije RTV 365 še dodali s Službe za komuniciranje RTV Slovenija. Med drugim pa nova aplikacija omogoča tudi dostop do filmov, ki so jih uporabniki najeli v Filmoteki oziroma v Založbi ZKP.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.