Naslovnica Šport Nove kadrovske menjave pri Ferrariju pred VN Belgije

Nove kadrovske menjave pri Ferrariju pred VN Belgije

Avtor: Spletno Uredništvo
Ljubitelji Formule 1 so včeraj dočakali novico, ki najbrž za nikogar ni bila posebej presenetljiva. Moštva Ferrarija se je namreč sredi nove neposrečene sezone predčasno odpovedalo svojemu dosedanjemu športnemu direktorju Laurentu Mekiesu.
Nove kadrovske menjave pri Ferrariju pred VN Belgije

Zamenjava gum pri Ferrariju med zadnjo VN Madžarske (foto: FB Scuderia Ferrari/Scuderia Ferrari press Office)

Na spletni strani ‘scuderie’ Ferarri so včeraj objavili sporočilo za javnost, da dosedanji športni direktor Laurent Mekies zapušča italijansko ekipo. Njegove zadolžitve bo že od tega konca tedna dalje, ko je na sporedu Velika nagrada Belgije, prevzel dolgoletni član ekipe in nekdanji glavni inženir moštva Ferrarija Diego Ioverno. Ioverno bo pristojen za vse športne zadeve in za stike s FIA, odgovarjal pa bo neposredno šefu ekipe Fredericu Vasseurju.

Mekies je bil sicer pri Ferrariju štirih tekmovalne sezone in pol. V tem času pa je moštvo zbralo le sedem zmag, nanizalo pa je ogromno nepotrebnih napak in rezultatov pod pričakovanji. Če so nekoč imeli v italijanski ekipi strategijo dirkanja v malem prstu, pa v zadnjih sezonah glede tega opazno pešajo, zato so rezultati vedno pod pričakovanji. Prav zato so po koncu lanske sezone najprej zamenjali vodjo ekipe, sedaj pa se kadrovske spremembe nadaljujejo.

Sicer je Mekies že pred časom najavil, da z letom 2024 končuje sodelovanje s Ferrarijem in odhaja k ekipi AlphaTauri, da bi tam zamenjal dolgoletnega šefa ekipe Franza Tosta. Po zadnjih pogovorih med šefom ekipe Ferrari Fredericom Vasseurjem in njegovim kolegom iz Red Bulla Christianom Hornerjem (Alha Tauri je v bistvu drugo moštvo Red Bulla, v ozadju pa gre najbrž za prenašanje zaupnih tehnoloških informacij) so očitno le našli dogovor.

Sicer je po zimski zamenjavi šefa ekipe Ferrarija Mattie Binotta s Fredericom Vasseurjem, nato meseca marca Ferrari zapustil tudi strokovnjak za aerodinamiko in šef inženirjev David Sanchez, ki se bo prihodnje leto vrnil k McLarenu.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.