Naslovnica Gospodarstvo Začelo se je enoletno virtualno približevanje Expu v Dubaju

Začelo se je enoletno virtualno približevanje Expu v Dubaju

Avtor: Spletno Uredništvo

Čez natanko leto dni se bo pričela svetovna razstava Expo Dubaj 2020, ki je bila zaradi pandemije koronavirusa prestavljen na leto 2021. Med 192 državami udeleženkami se bo s svojim nacionalnim paviljonom predstavljala tudi Slovenija, in sicer kot trajnostna, sodobna in ustvarjalna ter v zeleno prihodnost usmerjena država.

 Začelo se je enoletno virtualno približevanje Expu v DubajuTako iz zraka izgleda lokacija prihodnje svetovne razstave v Dubaju (foto: Spirit Slovenija) 

 

Prvi dan oktobra 2021 se bo v Združenih arabskih emiratih pričela svetovna razstava Expo Dubaj, ki je bila letos zaradi pandemije odpovedana. Slovenija se bo predstavila pod sloganom »Slovenia. Green Smart Experience«. Rdeča nit slovenske predstavitve na državnem paviljonu v Dubaju bodo zeleno okolje, znanje, prebojne ideje in inovacije ter gospodarstvo z dodano vrednostjo.

»Z današnjim dnem organizatorji pričenjajo tudi s serijo virtualnih dogodkov, s katerimi želijo izkoristiti čas za uvajanje v tematike razstave in državam ponuditi možnost, da predstavijo svoje delovanje na različnih področjih, luč sveta pa je ugledala tudi spletna stran slovenske predstavitve na svetovni razstavi Expo Dubaj 2020,« so sporočili z javne agencije za mednarodno promocijo slovenskega gospodarstva Spirit Slovenija.

Sicer bo Expo 2020 v Dubaju predvidoma potekal kar pol leta in sicer vse od 1. oktobra 2021 pa do 31. marca 2022 . Cilji slovenske predstavitve na Expu bodo promocija države kot trajnostne ter hkrati visoko tehnološke in inovacijske države, promocija celotnega slovenskega gospodarstva, promocija Slovenije kot turistične destinacije ter povečanje slovenske prisotnosti na bogatih tržiščih perzijskega zaliva.

Slovenski paviljon bo sicer po ideji arhitekturnega studia Magnet design postavljen kot lebdeča zelena oaza na vodni blazini in bo prikazoval slovensko modrost, inovativnost in energičnost. Paviljon bo zasnovan kot pametno okolje, obiskovalcem bo nudil virtualni obisk Slovenije z vsemi čuti ob uporabi sodobnih digitalnih rešitev. Paviljon se bo razprostiral v kar treh tematsko zastavljenih nadstropjih, postavilo pa ga bo ribniško podjetje Riko.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.