Naslovnica Trendi Puccinijeva Madama Butterfly dvakrat v Cankarjevem domu

Puccinijeva Madama Butterfly dvakrat v Cankarjevem domu

Avtor: Spletno Uredništvo
Danes in jutri se ob 20. uri v Cankarjevem domu obeta en od vrhuncev Festivala Ljubljana in najbrž kar celotne operne sezone pri nas. Oba dneva bo namreč na sporedu Puccinijeva opera ‘Madama Butterfly’ v izvedbi beneške operne hiše La Fenice. Slaven avtor, izjemna operna klasika in vrhunska izvedba so tri vzroki za ogled predstave. Letošnji 71. Festival Ljubljana se je sicer začel 9. julija in bo trajal vse do 3. septembra.
Puccinijeva Madama Butterfly dvakrat v Cankarjevem domu

Prizor z vaj za opero Madama Butterfly v Cankarjevem domu (foto: FB La Fenice)

Letos je Festivala Ljubljana na sporedu že v svoji 71. izvedbi, kar je seveda spoštovanja vredna številka. Gre za mednarodni poletni festival, s katerim se slovenska prestolnica vsako leto pridruži družini najpomembnejših kulturno-umetniških dogodkov na svetu. Poletni Ljubljana Festival tako vsako poletje pomembno prispeva h kulturnemu dogajanju Ljubljane, in tudi celotne Slovenije.

Tako se danes in jutri zvečer, natančneje ob 20. uri, v Cankarjevem domu obeta en od vrhuncev letošnjega Festivala Ljubljana in najbrž tudi celotne operne sezone v Sloveniji. Na sporedu bosta ponovitvi ene najbolj znanih oper izjemnega italijanskega skladatelja Giacoma Puccinija ‘Madama Butterfly’ in sicer v izvedbi beneške operne hiše La Fenice, ki velja za eno najpomembnejših v vsej zgodovini opere.

»Madama Butterfly je tragična ljubezenska zgodba, katere dogajanje je postavljeno na Japonsko, kar je dalo Pucciniju veliko priložnosti za orientalistično slikanje miljeja, medtem ko je socialna kritika umaknjena v ozadje. Mojstrovino bo izvedla operna hiša Gledališče La Fenice pod taktirko Danieleja Callegarija in v režiji Àlexa Rigole. V glavnih vlogah bodo nastopili Monica Zanettin, Manuela Custer in Vincenzo Costanzo,« so napovedali organizatorji festivala.

Sicer program Festivala Ljubljana vsako poletje postreže s številnimi baletnimi, opernimi in gledališkimi predstavami, muzikali, komornimi in simfoničnimi koncerti, z mednarodno likovno kolonijo, mojstrskimi tečaji, otroškimi in mladinskimi delavnicami, s posebnim dogodkom ‘Ljubljana Festival na Ljubljanici’ in še z marsičem. Letošnji 71. Festival Ljubljana se je začel 9. julija in bo trajal vse do 3. septembra, ponuja pa izjemno raznolik in bogat kulturni program.

V času festivala se v Plečnikovih Križankah, na Kongresnem trgu in na odrih različnih ljubljanskih kulturnih institucij zvrsti preko 4.000 umetnikov iz več kot 40 držav sveta, organizatorji pa ocenjujejo, da si dogajanje vsako leto ogleda prek 60.000 ljudi.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.