Naslovnica Trendi Psihadelični začetek zadnjega julijskega koncertnega tedna

Psihadelični začetek zadnjega julijskega koncertnega tedna

Avtor: Spletno Uredništvo
Tudi zadnji teden v mesecu juliju bo na Letnem vrtu Gale Hale pestro. Obeta se namreč 5 koncertnih dogodkov, na njih pa bo moč slišati še precej več različnih glasbenih zvrsti.
Psihadelični začetek zadnjega julijskega koncertnega tedna

Breanna se lahko ponaša z zelo originalno mešanico glasbenih temeljev (foto: Društvo Kapa)

Delovni teden se bo v Gala hali začel v torek (25. julija), ko bo 20. uri na Letnem vrtu nastopila ameriška pevka in glasbenica Breanna Barbara. Slednja je že izdala dva dobro sprejeta albuma ‘Mirage Dreams’ in ‘Nothin’ But Time’. Breanna se sprehaja od osnov bluesa in countrya vse do psihadeličnega rocka, ob tem pa je zanimivo, da je bila med leti 2017 in 2021 vokalistka pri angleškem hip-hop zvezdniku Trickyu.

V sredo bo nato na sceni Astrid, oziroma Ana Kljun. Ana je slovenska alternativna pop izvajalka, obenem tudi akademsko izobražena harfistka in vokalistka, za katero pa bo to šele drugi nastop v živo s skupino. Po pop začetkih se je po lanskem pričetku sodelovanja s producentom Tomažem Zupančičem (MRFY) Astrid preusmerila bolj k trip-hopu in alternativni, art pop glasbi, kjer ne manjka tudi ambientalnih momentov.

Četrtek bo posvečen ciklu ‘Intimno’, gost na odru pa bo vrhunski kitarist, skladatelj in aranžer Mihael Hrustelj. Artist slovenskih korenin živi v Rotterdamu, kjer je diplomiral na konservatoriju Codarts, njegova glasbena palet pa obsega od jazz, progressive rock, folk, world, etno in balkanske glasbene primesi. kompleksnega virtuoznega igranja kitare. Mihael je že izdal 5 albumov pod svojim imenom in svojo založbo Worldwide music label.

V petek bo na vrsti že kar tradicionalni hip-hop večer, od 21. ure dalje bo namreč na sporedu ‘Rapetek 174: poletna učna ura’. Koncertni teden in mesec se bo zaključil v soboto, ko že ob 19. uri Letni vrt & Gala hala napovedujejo event ‘Basolovka presents Ragga Bombs’. Ragga Bombs prihajajo s Slovaške, njihov temeljni glasbeni žanr je jungle, a stavijo tudi na ragga ter na drum’n’bass.

Poleg njih bodo nastopili še Linoshine, The Yiugen in Armin.ku, tako da se prihodnjo soboto nedvomno obet dolg večer. Za vse omenjene koncerte velja izredno opozorilo, da bodo v primeru slabega vremena v dvorani Gala hale, v primeru lepega vremena (kar zadnje dni žal ni ravno pogosto) pa na Letnem vrtu.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.