Naslovnica Slovenija Prvi slovenski kolesarski kongres

Prvi slovenski kolesarski kongres

Avtor: Spletno Uredništvo
Danes in jutri bo v Dobrovniku potekal prvi Slovenski kolesarski kongres. Govora bo o vzpostavitvi nove kolesarske infrastrukture po državi, o črpanju evropskih sredstev, o trajnostni mobilnosti, o kolesarskem turizmu, o kolesarskih športnih prireditvah in še o marsičem.
Kolesarstvo je zadnja leta v Sloveniji doživelo pravi razcvet (foto: SJ)

Pravkar se v Sloveniji intenzivno vzpostavlja nova in obenem tudi zelo obširna kolesarska infrastruktura. V Službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko so na primer samo v zadnjih dveh mesecih odobrili evropska sredstva za skoraj 230 kilometrov novih kolesarskih povezav po vseh koncih Slovenije. Prav o tej novih kolesarskih pridobitvah bo govora v Dobrovniku, kjer bo danes in jutri potekal prvi Slovenski kolesarski kongres.

»Na kongresu bo govora o črpanju EU sredstev do sedaj in v novem finančnem obdobju, o dobrih in slabih rešitvah na terenu, o kolesarjenju kot trajnostni mobilnosti in kolesarskem turizmu. Pa tudi o kolesarskih športnih prireditvah. Na okrogli mizi, ki bo potekala ob Bukovniškem jezeru in se bo začela ob 15.00 uri, bo govora o izkušnjah organizatorja 27. kolesarske dirke po Sloveniji.

Prisluhnili bomo izkušnjam občine, ki je bila izbrana za najboljšo gostiteljico, Mestne občine Nova Gorica«, so pojasnili gostitelji dogodka z Občine Dobrovnik v sporočilu za javnost. Seveda se bo razprava neizbežno dotaknila tudi slovenskega kolesarskega turizma in kolesarjenja v povezavi s trajnostno mobilnostjo. Očitno pravkar obstaja širši skupni interes, da bi Slovenija postala kolesarjem prijazna država.

Sodelovali bodo Bogdan Fink (direktor KK Adria Mobil in direktor Dirke po Sloveniji),  Simon Rošič (podžupan MO Nova Gorica), Gregor Steklačič (Ministrstvo za infrastrukturo), Tomaž Willenpart ( vodja investicij na DRSI), Marjan Kardinar (župan občine Dobrovnik), Uroš Rozman (direktor RRA Podravje – Maribor) ter Igor Lebar (kolesarski vodnik in razvijalec kolesarskih turističnih produktov v Thermal Hotel Balance v madžarskem Lentiju.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.