Naslovnica Šport Domača košarkarska sezona se pričanja s Superpokalom

Domača košarkarska sezona se pričanja s Superpokalom

Avtor: Spletno Uredništvo
Jutri se pričenja domača košarkarska sezona. Uvod bo kot običajno v znamenju Praznika slovenske košarke in slovenskega Superpokala. Za prestižno lovoriko se bosta tokrat spet pomerila Cedevita Olimpija in Krka, dvoboj pa bo v dvorani Tivoli ob 20.30.
Prizor z ene zadnjih medsebojnih tekem med Krko in Cedevito Olimpijo (foto: FB KZS)

Praznik slovenske košarke je hkrati uvod v novo tekmovalno sezono, prva tekma pa je že kar tradicionalno obračun za slovenski Superpokal. Letos se bosta za prestižni Superpokalni naslov pomerila aktualni prvak Lige Nova KBM Cedevita Olimpija in novomeška Krka, ki je zadnji zmagovalec Pokala Spar. Prav ti dve ekipi sta se v zadnjih dveh desetletjih največkrat srečali v finalih državnih prvenstev, pokalnega tekmovanja in Superpokala.

Za Superpokal sta se tako Olimpija in Krka pomerili že osemkrat, nazadnje lani v Kranju, ko so bili z 78:67 boljši ljubljanski košarkarji. “Ne glede na vse, gre za boj za prvo lovoriko v sezoni, zato bomo zagotovo oboji dali vse od sebe. Naše stanje trenutno ni idealno, kljub temu pa bomo napravili vse, da Superpokal ostane v Ljubljani,” je dejal Jurica Golemac, glavni trener pri KK Cedevita Olimpija.

Na skupni tiskovni konferenci Košarkarske zveze Slovenije (KZS) pa je novi trener pri novomeški Krki Dalibor Damjanović pojasnil, da imajo v dolenjski ekipi kar sedem novih igralcev, zato bodo tudi oni potrebovali še nekaj časa za optimalno uigranost. Vendar pa so ne glede na to sestavili zanimivo ekipo, v kateri si vsi želijo napredovati in se dokazati na igrišču, zato bodo proti Olimpiji dali vse od sebe in poskusili na vsak način zmagati.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.