Naslovnica Trendi Drevi prva uprizoritev nove predstave Norišnica, d. o. o.

Drevi prva uprizoritev nove predstave Norišnica, d. o. o.

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovensko mladinsko gledališče je za danes zvečer ob 20. uri napovedalo prvo uprizoritev predstave’Norišnica, d. o. o.’ (naslov izvirnika: ‘What the Butler Saw’). Igra je nastala leta 1969, njen ustvarjalec je bil znan britanski dramatik Joe Orton, tokrat pa bo slovenska verzija zaživela pod režijo Vita Tauferja.
Ivan Rupnik med vajo za predstavo ‘Norišnica, d. o. o.’ (foto: SMG)

Slovensko mladinsko gledališče bo drevi ob 20. uri prvič uprizorilo predstavo ‘Norišnica, d. o. o.’, ki je v originalu delo britanskega dramatika Joea Ortona. Slednji je v 60. letih minulega stoletja s svojim stilom močno razburkal otoško gledališče in se pri tem umestil celo v slovarje – pridevnik ortonesque (ortonovski) danes v angleščini označuje temačen, nekonvencionalen, farsičen humor, s katerim je pisec zaznamoval svoje igre.

Naslov izvirnika je ‘What the Butler Saw’, ta znana igra pa je nastala revolucionarnega leta 1969. »Ko se je Vito Taufer lotil njegove znamenite drame, ki je bila ob nastanku na robu sprejemljivega, ga je zanimalo, koliko nas nagovarja danes. Zdaj ugotavlja, da bolj kot se svet v zadnjih dveh letih, odkar se je odločil za režijo, spreminja, bolj aktualno odzvanja,« so med drugim zapisali v napovedniku Slovenskega mladinskega gledališča.

V predstavi ‘Norišnica, d. o. o.’ bodo igrali Dario Varga, Lea Cok (k. g.), Maruša Oblak, Uroš Maček, Ivan Rupnik, Ivan Godnič, Sebastjan Starič (k. g.), Mitja Lovše (k. g.). Urnik predstav: danes (petek, 17. 9.) ob 20.00 – za izven, ponedeljek(20. 9.) ob 20.00 – za izven, torek (21. 9.) ob 17.00 – za abonma Gledališče ob petih in izven, sreda (22. 9.) ob 20.00 – za izven, četrtek (23. 9.), ob 20.00 – uradna premiera za vabljene in izven ter petek (24. 9.) ob 20.00 – za izven.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.