Naslovnica Slovenija Prvi resni zapleti z digitalnimi boni

Prvi resni zapleti z digitalnimi boni

Avtor: Spletno Uredništvo
Služba Vlade RS za digitalno preobrazbo je ugotovila, da na Slovenskem regionalno razvojnem skladu prihaja do številnih nepravilnosti glede digitalnih izobraževanj za osebe nad 55 letom starosti. Zaznali so jih pri izvajalcu Smart Naris, a so sedaj zahtevali takojšnjo ustavitev vseh aktivnosti v zvezi z izobraževanji, saj bodo preverili celoten postopek izbire in tudi vse ostale izbrane izvajalce.
Prvi resni zapleti z digitalnimi boni

Oglas Smart NARIS za sporna izobraževanja, za katera tudi spletne prijave ne delujejo najbolje (foto: FB Smart Naris)

Služba Vlade Republike Slovenije za digitalno preobrazbo je že pred časom zaznala vrsto nepravilnosti glede izvajanja novih digitalnih izobraževanj za osebe nad 55 letom starosti s strani družbe Smart Naris (podjetje za izobraževanje in razvoj, d.o.o.). Zato so Slovenski regionalno razvojni sklad najprej večkrat opozorili na te nepravilnosti, potem pa so včeraj zahtevali kar popolno zaustavitev vseh aktivnosti vseh izvajalcev izobraževanj.

»V dneh po opravljenem izboru izvajalcev smo zaznali številne nepravilnosti omenjenega izvajalca – od predhodnega zbiranja prijav, do spreminjanja časovnih terminov, lokacij in nezakonitih zahtev na prijavnih obrazcih (povrnitev stroškov izobraževanja v primeru neudeležbe),« so vsaj delno razkrili svoje ugotovitve na Službi Vlade Republike Slovenije za digitalno preobrazbo, a je bilo kasneje sumov očitno vse več.

Tudi na FB profilu podjetja je vrsta negativnih komentarjev glede njihovih spletnih prijav za digitalno izobraževanje.  Zgodba je skoraj zabavna, saj podjetje Smart NARIS, podjetje za izobraževanje in razvoj, d.o.o, vabi k tečajem za dvig digitalnih kompetenc, pri tem pa mu prav spletne kompetence povzročajo preglavice, saj prav njegove spletne prijavnice očitno ne delujejo najbolje.

Medtem pa so na Službi Vlade RS za digitalno preobrazbo pojavili še dvomi v izvedbo celotnega izbirnega postopka in posledično tudi glede morebitnih nepravilnostih pri drugih izbranih izvajalcih.  Zato je včeraj sledila odločitev, da vse skupaj kar lepo zaustavijo in vse še enkrat dobro preverijo. Nazadnje pa so od Sklada zahtevali tudi posebno poročilo o nepravilnostih in sicer najkasneje do prihodnjega petka, 2. septembra.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.