Naslovnica Gospodarstvo Velika večina sredstev je bila odobrena že v prvem roku

Velika večina sredstev je bila odobrena že v prvem roku

Avtor: Spletno Uredništvo
Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je pravkar objavilo rezultate odpiranja prvih vlog ‘Javnega razpisa za spodbujanje večje predelave lesa za hitrejši prehod v podnebno nevtralno družbo’(NOO LES). Tokrat so odobrili za skoraj 26 milijonov evrov subvencij, za drugi rok pa je tako ostalo le še približno 2.270.000 evrov.
Velika večina sredstev je bila odobrena že v prvem roku

Velika večina sredstev iz lesarskega razpisa je bila odobrena že v prvem roku (foto: pixabay.com)

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo(MGRT) je konec meseca marca objavilo ‘Javni razpis za spodbujanje večje predelave lesa za hitrejši prehod v podnebno nevtralno družbo’(NOO LES). Višina razpisanih sredstev je znašala 28 milijonov evrov, črpali naj bi jih iz ‘Sklada za okrevanje in odpornost EU’, predvidena višina sofinanciranja upravičenih stroškov za posamezni projekt pa je bila med 50.000 in 4.000.000 evri.

Sedaj so z MGRT zaključili z obravnavo vlog, ki so prispele na prvo odpiranje tega javnega razpisa NOO LES. Na koncu so se odločili, da izdajo 47 pozitivnih sklepov, s katerimi so odobrili sofinanciranja v skupni višini 25.730.602,19 evra. MGRT je ugotovilo, da 3 vloge niso izpolnjevale razpisnih pogojev, zato jih je zavrnilo. Prvi rok za razpis se je iztekel že 6. maja, a je razplet aprilskih parlamentarnih volitev očitno upočasnil nadaljnje upravne postopke.

Za drugi rok razpisa, za katerega se prijave zbirajo do 1. septembra 2022, pa je na razpolago ostalo še 2.269.397,81 evra. Na razpis se lahko prijavijo MSP, ki imajo registrirano dejavnost C16 in C31,MGRT pa bo sofinanciralo investicije, ki bodo zagotavljale kapacitete za predelavo ali obdelavo lesa oz. trajnostno gradnjo na snovno učinkovit, okolju prijazen način, v skladu s principi krožnega gospodarstva in z najboljšo razpoložljivo tehnologijo.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.