Naslovnica Trendi Prvi program gre na Koroško okrepljen z ekipo Radia Ga Ga

Prvi program gre na Koroško okrepljen z ekipo Radia Ga Ga

Avtor: Spletno Uredništvo
Jutri, v petek, 30. septembra, bo Prvi program Radia Slovenija med 9. in 17. uro spet gostoval na terenu in sicer bo tokrat oddajal iz Črne na Koroškem. Tokrat bodo radijci na to gostovanje vzeli tudi močne okrepitve – ekipo oddaje Radio Ga Ga.
Prvi program gre na Koroško okrepljen z ekipo Radia Ga Ga

Potujoči studio Radia Slovenija bo tokrat stal pred kulturnim domom v Črni (foto: SOJ RTV SLO)

S Službe za komuniciranje RTV Slovenija so najavili novo postajo v seriji gostovanj Prvega programa Radia Slovenija po vsej državi. Že jutri (v petek, 30. septembra) bo tako ta priljubljeni program med 9. in 17. uro potekal v živo iz Črne na Koroškem. Za program s terena bosta skrbeli novinarki Metka Pirc in Andreja Čokl, glasbena urednica bo Simona Moličnik, napovedovalec Dejan Kaloper, tonska mojstra pa David Lap in Mitja Groznik.

“Petkov program Prvega bo preplet koroških legend, koroške glasbe, koroških vonjev in okusov ter pogovorov o temah, ki jih v Črni na Koroškem ni moč spregledati. Vmes pa si privoščimo tudi uro vseslovenskega smeha in satire, saj bo na terenu tudi ekipa Radia Ga Ga pod taktirko Saša Hribarja. Širni Sloveniji bomo predstavili znameniti libeliški plebiscit. Vrhunec praznovanj ob 100. obletnici plebistica bo prav ob našem obisku,” so napovedali z RTV SLO.

Govora bo tudi o pripravah na selitev stanovalcev enega največjih slovenskih centrov za usposabljanje, delo in varstvo v Črni z ene lokacije na več drugih po vsej Koroški. Poleg tega se obeta kulinarični del programa s ‘Črjansko košto’ in ‘Hotuljsko slatino’ iz Rimskega vrelca, medtem ko bo del programa posvečen tudi najstarejši in obenem najbolj prepoznavni koroški turistični zanimivosti. Radijski obisk Črne na Koroškem bo ob 20. uri dopolnil še koncert ‘Črjanske pravljice’.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.