Naslovnica Slovenija Prvi letošnji kulinarični dnevi v Izoli bodo v znamenju divjih špargljev

Prvi letošnji kulinarični dnevi v Izoli bodo v znamenju divjih špargljev

Avtor: Spletno Uredništvo
Jutri se v Izoli začenjajo prvi posebni kulinarični dnevi v letu 2023 in sicer gre za Dneve divjih špargljev. Akcija, v kateri bodo v 15 izolskih gostilnah in restavracijah gostom ponujali dobrote iz svežih špargljev, bo nato trajala vse bo 16. aprila.
Prvi letošnji kulinarični dnevi v Izoli bodo v znamenju divjih špargljev

Za najbolj preprosto jed iz špargljev potrebujemo le še jajce in slanino (foto: TZI/Matevž Kostanjšek -Gruša Zorn)

S Turističnega združenja Izola (TZI) so spomnili, da se že jutri, zadnji dan meseca marca, začenjajo ‘Dnevi divjih špargljev’. Seveda so divji šparglji precej bolj okusni kot tisti iz raznih nasadov in prav zaradi tega so tudi ena izmed tipičnih lokalnih jedi, ki v posebnih tematskih kulinaričnih dnevih zaznamuje kulinariko občine Izola (najbrž tudi kar širšega območja jugozahodne Primorske).

Letos bodo ‘Dnevi divjih špargljev’ trajali vse do 16. aprila, v tem času pa bodo gostom v izolskih gostilnah in restavracijah ponujali izjemno raznovrstne krožnike z divjimi šparglji kot osrednjo sestavino – od klasičnih okusov z jajci in slanino, pa vse do inovativnih jedi, kjer se lahko šparglji znajdejo tudi v sladicah in celo v tekoči obliki v smoothijih. Seznam ponudnikov se nahaja na spletni strani Visit Izola in v brošuri ‘Izolski okusi 2023’.

Sicer posebne kulinarične dneve kot turistični produkt na Turističnem združenju Izola razvijajo in promovirajo že vse od leta 2011. Letos bo takih priložnosti kar pet, saj bodo po špargljih v mesecu maju sledili ‘Dnevi domačih pedočev’, septembra prihajajo ‘Dnevi kraljice sardele’, oktobra ‘Dnevi kalamarov’, kulinarično leto pa se bo v Izoli letos zaključilo novembra z ‘Dnevi bakalaja’.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.