Naslovnica Svet & EU EU bi rada čim prej vstopila v dobo alternativnih goriv

EU bi rada čim prej vstopila v dobo alternativnih goriv

Avtor: Spletno Uredništvo
Evropski parlament in Svet EU sta se pravkar dogovorila o vzpostavitvi infrastrukture za alternativna goriva, kar so pozdravili tudi z Evropske komisije. Gre namreč za enega najpomembnejših dejanj pri načrtovanem Zelenem prehodu EU, saj se poleg cestnega prometa tiče tudi letališč in pristanišč.
EU bi rada čim prej vstopila v dobo alternativnih goriv

Evropo bodo v prihajajočih letih preplavile električne polnilne postaje (foto: ec.europa.eu)

Tudi Komisija EU je pozdravila pravkar dosežen dogovor med Parlamentom EU in Svetom EU o povečanju števila javnih električnih polnilnih postaj in polnilnih postaj za vodik ob glavnih cestnih prometnicah, pa tudi v pristaniščih in na letališčih. »Gre za prelomni dogovor, ki bo omogočil prehod na brez-emisijski promet in prispeval k našemu cilju zmanjšanja neto emisij toplogrednih plinov za vsaj 55 % do leta 2030.

Nova uredba o vzpostavitvi infrastrukture za alternativna goriva določa obvezne cilje za vzpostavitev električne polnilne infrastrukture in infrastrukture za oskrbo z vodikom za cestni sektor, za oskrbo z električno energijo z obale v morskih pristaniščih in pristaniščih na celinskih plovnih poteh ter za oskrbo mirujočih zrakoplovov z električno energijo,« so o novem sporazumu sporočili z Evropske Komisije.

Prednosti, ki za evropske potrošnike izhajajo iz nove uredbe o vzpostavitvi dodatne infrastrukture za alternativna goriva, so popolna preglednost cen, enake možnosti plačil in enotne informacije za potrošnike po vsej EU. Obeta pa se vrsta obveznosti, ki jih bodo morale države članice EU izpolniti v naslednjih letih, saj se bo morala že infrastruktura za polnjenje osebnih in kombiniranih vozil širiti enako hitro kot uporaba tovrstnih vozil.

Vzdolž celotnega evropskega prometnega omrežja (TEN-T) bodo morali predvidoma že do leta 2030 namestiti številne hitre polnilne postaje z močjo vsaj 150 kW in polnilne postaje za težka vozila z najmanjšo močjo 350 kW. Po letu 2030 pa bo treba v vseh urbanih vozliščih in na vsakih 200 km vzdolž jedrnega omrežja TEN-T vzpostaviti infrastrukturo za oskrbo z vodikom, ki lahko oskrbuje avtomobile in tovornjake.

Poleg tega pa bodo morala vsa bolj prometna pomorska pristanišča večjim potniškim in tovornim plovilom do leta 2030 zagotoviti električno energijo z obale, letališča pa morajo že do leta 2025 zagotoviti električno energijo mirujočemu zrakoplovu na vseh kontaktnih postajah (izhodih) in do leta 2030 na vseh oddaljenih postajah (drugih mestih na letališki ploščadi).

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.