Naslovnica Trendi Prvi koncert v živo, gledalci pa bodo morali sedeti

Prvi koncert v živo, gledalci pa bodo morali sedeti

Avtor: Spletno Uredništvo
Z društva Kapa so za sredo, 2. junija napovedali prvi letošnji koncert v živo. Za odprtje nove sezone koncertov na letnem vrtu Gala hale bo poskrbel italijansko-francoski dvojec ‘Putan Club’. Sicer med koncertom ne bo dovoljeno točenje pijače, gledalci pa bodo morali sedeti na svojih sedeži (kot v operi).
Prvi koncert v živo, gledalci pa bodo morali sedeti

Putan Club marca letos na  nenavadni lokaciji – pred zaporom v Senegalu (foto: FB Putan Club)

Slavna angleška heavy metal skupina Iron Maiden je nekoč omenila, da je bil en izmed najbolj nenavadnih koncertov v njeni celotni zgodovini na univerzi v Južni Carolini. Vsa publika je namreč ves čas koncerta sedela in vseeno trdila, da se izjemno zabava. V prihodnjih tednih lahko nekaj podobnega pričakujemo tudi pri nas v Sloveniji. Sicer se končno lahko prične sezona koncertov in ostalih javnih prireditev, a so trenutno v veljavi tudi določene omejitve.

»Vstop na prireditev je žal mogoč le za prebolele, tiste z negativnim testom ter cepljene. Če imate potrdilo o cepljenju in/ali prebolelosti, ga/ju prinesite s seboj, če nimate ne enega ne drugega pa je obvezen negativen test, ki ni starejši od 48 ur. Potrdil ne preverjamo. Nošenje mask je obvezno ves čas za vse obiskovalce. Na prireditvah je zaenkrat dovoljeno le sedeti,« so sporočili z Društva Kapa in opozorili tudi, da med koncertom v Gala hali ne bo dovoljeno točenje pijač.

Sicer pa bo prvi koncert v živo, če se seveda ne zgodi kaj nepredvidenega, na sporedu 2. junija ob 18. uri. Za premiero bo poskrbel italijansko-francoski dvojec ‘Putan Club‘, ki ga tvorita basistka Gianna Greco in kitarist François R. Cambuzat. Vokal, električna kitara, bas kitara in računalnik so glasbena orožja tega dua, samo glasbo pa je težko natančno opredeliti, saj je zmes elektro, industrial, rock, avant in tehno žanrov.

»S čez 2000 koncerti po svetu, od Evrope prek Turčije do Srednje Azije, Afrike in Kitajske, sta Gianna in François nabrala obilno koncertno kilometrino. Obilen nabor zvočnega materiala s terena neustrašno mešata in drobita v zvočne rakete upora in protesta. Putan Club smo v Gali hali pričakovali že aprila 2020, nato gostovanje zaradi zaprtja družbe prestavili na september 2020 in ga spet odpovedali,« so še spomnili z Društva Kapa in dodali, da bo tokrat za glasbeno kuliso poskrbel jahač plošč BIGor.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.