Naslovnica Trendi Prva kino premiera tedna bo Ulica nočnih mor

Prva kino premiera tedna bo Ulica nočnih mor

Avtor: Spletno Uredništvo
Ta teden se v slovenskih kinematografih napoveduje nov film, ki malce izstopa iz klasičnega hollywoodskega lova za blagajniškimi zaslužki. Film se imenuje ‘Ulica nočnih mor’, sodi v žanr ‘noir’ celovečerni film, ponaša pa se z dobro zgodbo in s še boljšo igralsko zasedbo.
Prva kino premiera tedna bo Ulica nočnih mor

Prizor z glavnima junakoma filma Ulica nočnih mor (foto: Blitz Slovenija)

‘Ulica nočnih mor’ je nov film mehiškega režiserja Guillerma del Tora, njegov prvi po letu 2018. Tedaj je s filmom ‘Oblika vode’ prejel kar dva Oskarja, najbrž kar dva najbolj prestižna – za režijo in za najboljši film. Tokrat se Mehičan vrača z napeto zgodbo in izjemno igralsko zasedbo. V glavnih vloga filma sta Bradley Cooper in Cate Blanchett, poleg njiju pa nastopajo še znani igralci Toni Collette, Willem Dafoe, Rooney Mara in Richard Jenkins.

»Temačna, tako imenovana ‘noir’ drama je adaptacija istoimenske knjige avtorja Williama Lindsayja Greshama in govori o ambicioznemu potujočemu mentalistu Stanu Carlislu, ki svoj talent izkorišča za manipulacijo z ljudmi. V veri, da bo dosegel svetovni uspeh in slavo, se spusti v vezo z dr. Lilith Ritter – psihiatrinjo, ki je še bolj nevarna od njega. Stvari postajajo iz trenutka v trenutek bolj čudne,« razkriva prvi del filmskega napovednika.

Film se dogaja med leta 1939 in 1941, zgodba pa se dokončno zaplete, ko Stanton (Cooper) in Lilith (Blanchett) skujeta načrt, kako bi osleparila bogataša Ezro. Nato ga poskušata prepričati, da ga lahko za primerno visoko plačilo spravita v stik z duhovi umrlih sorodnikov. Del Toro filmu v Ulici nočnih mor sicer izpostavi dva glavna junaka, ki pa sta le dva izmed mnogih prevarantov, ki naivnežem prodajajo lažno upanje.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.