Naslovnica Trendi PRO Plus se bo odslej posebej posvetil starostnikom

PRO Plus se bo odslej posebej posvetil starostnikom

Avtor: Spletno Uredništvo

 

Z medijske družbe PRO Plus so najavili novost v svojih programih in sicer se bodo lotili staranja oziroma cele vrste aktualnih vprašanj, ki se tičejo starostnikov. Pandemija koronavirusa je namreč opozorila na celo vrsto specifičnih problematik. Nova tematska rubrika se imenuje ‘Starost – stigma ali izziv’. 

PRO Plus se bo odslej posebej posvetil starostnikomStarostnikom se bo posvetila ekipa pod vodstvom urednice Alenke Marovt (foto: PR PRP Plus)

Na največji slovenski komercialni medijski mreži družbi PRO Plus pravijo, da teme o starostnikih doslej nikoli niso bili prioriteta vladajočih struktur (kot tudi ne komercialnih medijskih družb, katerim turške ljubezenske drame prinašajo več profita), sedaj pa se bodo stvari očitno spremenile. Starostniki, staranje in aktualna vprašanja s sorodnih področij bodo na kanalih mreže PRO Plus odslej obravnavana vsakodnevno.

Na spletnem mestu 24ur.com bodo v zavihku ‘DEJSTVA’ vsak dan objavljeni poglobljeni članki, prepleteni z zgodbami ljudi, za katere je ‘starizem’ oziroma diskriminacija starejših prepogosto stigma. Urednici Alenki Marovt pa se bo pridružila tudi televizijska novinarska ekipa. Pri POP TV bo za temo, ki bo dobila svoj kotiček v osrednji informativni oddaji ’24UR’, zadolžena novinarka Špela Bezjak, v rubriki ’24UR Inšpektor’ novinar Miha Drozg, v oddaji Svet na Kanalu A pa novinarka Barbara Bašič.

»Slovenija je ena najstarejših evropskih družb, vsak peti Slovenec je starejši od 65 let, domovi za starejše pokajo po šivih, novih ne gradimo, sistemskih rešitev ni, so le preplačane študije, analize, strategije. Celostne geriatrične oskrbe ni, epidemije demence ne jemljemo resno, za Evropo pa zaostajamo četrt stoletja. Staranje – stigma ali izziv,« razkriva tematski napovednik rubrike, ki so jo poimenovali ‘Starost -stigma ali izziv’.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.