Naslovnica Šport Primorski tigri so se znašli na pragu izumrtja

Primorski tigri so se znašli na pragu izumrtja

Avtor: Spletno Uredništvo

Daleč najuspešnejši slovenski košarkarski klub zadnjih sezon se je dokončno znašel na pragu propada. KK Primorska je namreč najprej zašla v finančne težave, nato je ostala brez genaralnega pokorvitelje, vseh najboljših igralcev in trenerja, nazadnje pa ji Komisija Košarkarske zveze Slovenije za licenciranje ni podelila licence za nastopanje v 1 SKL.

Primorski tigri so se znašli na pragu izumrtja

Primorski tigri so le v nekaj mesecih skočili na Luno in potem nazaj pristali na zelo trdnih teleh (foto: kkprimorska.si)

 

Dobri poznavalci dogajanja v koprski košarki so že lani jeseni napovedovali, da bo KK Primorska zelo težko dokončala sezono 2019-20, saj so se že tedaj pojavile prve govorice o občutnejših zamudah pri nakazovanju plač igralcem. Košarkarski kolektiv, ki se je iz domžalske Lastovke prelevil v Sixt Primorsko in se preselil v Koper, je namreč lani prvi  zapustil glavni pokrovitelj – podjetje Sixt.

Čeprav je ekipa medtem še igrala na polno, v ligi ABA premagovala vse favorite in se v svoji prvi sezoni hitro zasidrala tik pod vrhom lige, so se začele domine podirati ena za drugo. Najboljši igralci so začeli odhajati, sledilo je slovo trenerja Golemca, ‘rezervisti’ pa so vseeno igrali in celo zmagovali še naprej, pa čeprav jih je bilo komaj dovolj za regularnost tekem.Potem je prišel še dolg premor zaradi pandemije, ob nedavni normalizaciji razmer v državi pa sta te dni ekipo zapustila še slovenska reprezentanta Hodžić in Dimec.

Tako je sedanjemu trenerju Žaklju najbrž ostalo le 10 igralcev, potem pa je včeraj sledil še nov, hud udarec za klub in sicer s strani Licenčne komisije Košarkarske zveze Slovenije. »Brez licence sta ostala KK Koper Primorska in KK Radenska Creativ iz Murske Sobote. Medtem ko Sobočani začetega postopka licenciranja zaenkrat niso izpeljali do konca, Koprčani licence za 1. SKL niso prejeli, saj niso izkazali izpolnitve nekaterih obveznih finančnih kriterijev.

Oboji na izdano odločbo z novimi dokazili in v predpisanem roku lahko vložijo pritožbo na Pritožbeni senat za licenciranje, sicer pa v tekmovalni sezoni 2020/2021 lahko nastopijo v 4. SKL,« so zelo jasno sporočili s KZS. Zgodba pa je toliko bolj poučna, saj je bil koprski klub ustanovljen šele leta 2016, nakar je z meteorskim vzponom in predvsem po zaslugi odličnega selekcioniranja igralcev hitro postal najboljši slovenski košarkarski klub. V zadnjih treh sezonah je KK Primorska skupno osvojila kar 7 lovorik.

Posebej velja izpostaviti neverjetno sezono 218-19, ko so rumenomodri ‘tigri’ osvojili naslov prvakov Slovenije, naslova pokalnih in superpokalnih prvakov države ter bili prvi tudi v 2. ABA ligi. Sicer so v klubu dokazali, da se s primernim pokroviteljem oziroma pravšnjim proračunom, v kratkem času da narediti izjemno veliko. A se je žal v primeru KK Primorska potrdil tudi tisti slovenski pregovor, ki pravi: »koliko denarja, toliko muzike«.

In če sedaj na hitro se ne najde kakšen nov pokrovitelj, bo zgodbe o uspehu najbrž že pred jesenjo dokončno konec.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.