Naslovnica Šport Metalec diska Kristjan Čeh je še potrdil svoj svetovni nivo

Metalec diska Kristjan Čeh je še potrdil svoj svetovni nivo

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovenska atletika očitno dobiva novega vrhunskega asa. Mladi Ptujčan Kristjan Čeh je namreč na mitingu v Mariboru postavil nov državni rekord v metu diska, predvsem pa je z razdaljo 68,75 vpisal postavil tretji najboljši letošnji rezultat na svetu in obenem krepko izpolnil (virtualno) olimpijsko normo.

Metalec diska Kristjan Čeh je še potrdil svoj svetovni nivoPostavni Kristjan Čeh bi bil najbrž uspešen tudi v ostalih metalnih atletskih disciplinah, v rokometu, ragbiju… (foto: Peter Kastelic/AZS)

 

Potem ko so se je končala najhujša faza epidemije, se je lahko začela tudi letna atletska sezona. Na mitingu v Mariboru, ki je bil druga letošnja postaja Atletske lige Telekom Slovenije, je za daleč najboljši rezultat poskrbel Kristijan Čeh. Ptujčan je namreč v metu diska zmagal z metom dolžine 68,75 m, kar je rezultat svetovnega nivoja, saj je obenem tretji najboljši izid na planetu v letu 2020.

Čeh je s tem rezultatom za skoraj dva in pol metra (!) popravil tudi svoj sveži slovenski in osebni rekord, ki je znašal 66,29 m in je bil dosežen 7. junija v Domžalah. Tudi tekmovalec sam je pri sprva presenečen, sedaj pa se počasi začenja zavedati, kakšno moč ima pravzaprav v rokah. “Na začetku sezone se še nisem zavedal, kakšne izide dosegam. Sedaj to že bolj čutim. Na treningih mi gre dobro in tekme to dokazujejo.

Že takoj na začetku nastopa sem imel zelo dober met, že po izmetu sem to čutil kot vedno. Potem pa sem imel še dva boljša. Ne vem, kje so moje meje, bomo videli, kaj bo to prineslo čez nekaj let,” je po zmagi v Mariboru povedal kar 206 cm visoki Kristjan. Z Atletske zveze Slovenije pa so še pojasnili, da je Čeh sicer s tem rekordnim metom ponovno izpolnil normo za prihodnje Olimpijske igre v Tokiu naslednje leto (66 m), toda žal zgolj virtualno normo.

Po odločitvi krovne svetovne atletske zveze namreč letošnji rezultati ne štejejo, ampak bo potrebno norme za pot v Tokio (če bodo Olimpijske igre sploh izpeljali) naskakovati prihodnje leto. Najbrž je še malce prezgodaj, da bi Čeha kovali v zvezde, vendar pa je z zadnjimi rezultati dokazal, da je zagotovo največji up, ki ga pa trenutno ima Slovenija na globalnem nivoju vrhunske atletike.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.