Naslovnica Gospodarstvo Prihodnost prevozništva je v avtonomni vožnji brez onesnaženja

Prihodnost prevozništva je v avtonomni vožnji brez onesnaženja

Avtor: Spletno Uredništvo
Temeljne smernice bližnjega razvoja prometa in gospodarske panoge logistike so digitalizacija, avtonomna vožnja in trajnost. Avstrijsko logistično-prevozniško podjetje Hödlmayr, ki je vse bolj prisotno tudi v Sloveniji, se že posveča pogonu na vodik in avtonomnim tovornim vozilom.
Bliža se čas, ko bodo tudi kamioni vozili sami in pri tem ne bodo onesnaževali okolja (foto: FB Hödlmayr)

Hoedlmayr logistika d.o.o. s sedežem v Logatcu je v 100 % lasti družbe Hödlmayr International AG, v Logatcu pa ima na voljo skladiščni prostor za približno 3.500 vozil, lastno garažo in vozni park z vsaj petnajstimi posebnimi transportnimi vozili. Hödlmayr International AG je sicer mednarodno družinsko podjetje iz avstrijskega Schwertberga, katerega osnovna dejavnost je logistika vozil.

Podjetje je specializirano za vso dobavno verigo – od prevzema vozil v tovarni ali v pristanišču, pa vse do dostave trgovcu oziroma lastniku vozila. Letno tako dostavijo 1,75 milijona vozil. V družbi Hödlmayr International AG se dobro zavedajo, kaj jim prinaša prihodnost, zato so se zgodaj lotili razvoja avtonomnega tovornega prometa in tudi uporabe alternativnih pogonskih tehnologij.

»Podjetje Hödlmayr aktivno sodeluje z avstrijskim koncernom OMV in si prizadeva, da bi za komercialno električno mobilnost v težkem tovornem prometu kot gorivo uporabljali zeleni vodik. V naslednjih letih načrtujejo opremo voznega parka tovornih vozil z gorivnimi celicami za vodik. Naložbe v ta vozila bodo znašale več milijonov evrov,« so še zapisali v sporočilu za javnost logistično-prevozniškega podjetja.

Podjetje pa se v skupnem projektu s še petimi partnerji trudi še pri zagotavljanju strokovne znanje in testne infrastrukture za avtonomna gospodarska vozila. Rezultat tega je novo tovorno vozilo, ki naj bi bilo že v letu 2022 predelano v prvo samostojno avtonomno vozilo. Ker se panoga trenutno spopada s pomanjkanjem voznikov, bi lahko popolnoma ali vsaj delno avtonomna vožnja omogočila prilagajanje časa vožnje (in počitka) ter tudi doseganje daljših razdalj.

Družba Hödlmayr International AG in njena hčerinska podjetja sicer v 16 državah zaposlujejo 1625 ljudi (v Sloveniji 58). Skupina razpolaga z več kot 630 vozili za transport avtomobilov, s 15-imi vlakovnimi sistemi in lahko skladišči kar 55.000 vozil naenkrat. Promet družbe je v lanskem letu znašal okoli 250 milijonov evrov, promet slovenske podružnice pa približno 10 milijonov evrov.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.