Naslovnica Gospodarstvo Prihodnje leto želijo v javna dela vključiti 1500 nezaposlenih

Prihodnje leto želijo v javna dela vključiti 1500 nezaposlenih

Avtor: Spletno Uredništvo
Kot so napovedali z Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje včeraj objavil povabilo za izbor programov javnih del v prihajajočem letu 2022. Za javna dela bo prihodnje leto na voljo nekaj manj kot 11,5 milijona evrov.
Področja javnih del so zelo različna – od sociale pa do kmetijstva (foto: pixinio.com)

Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje (ZRSZ) je pravkar objavil povabilo za izbor programov javnih del v letu 2022. Povabilo bo odprto od 7. decembra 2021 do razdelitve sredstev (najkasneje do 30. aprila 2022), namenjeno pa bo izboru programov javnih del za leto 2022 z vseh področij Kataloga programov javnih del. Predvidoma naj bi v javna dela prihodnje leto vključili kar 1.500 dolgotrajno brezposelnih.

Kot so potrdili z Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti (MDDSZ) je v državnem proračunu za ta namen predvidenih 11.448.000 evrov. S tem denarjem se bodo sofinancirali stroški zaposlitve dolgotrajno brezposelnih v programih javnih del pri neprofitnih delodajalcih. Programi so lahko s področij socialnega varstva, vzgoje in izobraževanja, kulture, okolja in prostora, kmetijstva in še nekaterih drugih sorodnih področij.

»Javna dela so poseben program aktivne politike zaposlovanja in se izvajajo v okviru ukrepa kreiranja delovnih mest. Namenjena so aktiviranju brezposelnih oseb, ki so več kot eno leto neprekinjeno prijavljene v evidenci brezposelnih oseb (dolgotrajno brezposelne osebe), njihovi socialni vključenosti, ohranitvi ali razvoju delovnih sposobnosti ter spodbujanju razvoja novih delovnih mest,« so še spomnili z MDDSZ.

Sicer so z ministrstva posebej poudarili, da spodbujajo neprofitne delodajalcev k oblikovanju programov javnih del v splošno družbeno korist. Največja letošnja novost pri pripravi programov javnih del pa je oddaja ponudb, ki je možna izključno na Portalu za delodajalce, kjer so objavljena tudi vsa potrebna navodila.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.