Naslovnica Trendi Prihaja turški doktor House

Prihaja turški doktor House

Avtor: Spletno Uredništvo
Na Planet TV se v ponedeljek začenja nova turška serija. Tokrat pa ne gre za klasično turško ljubezensko melodramo, ampak za turško priredbo legendarnega doktorja Housa. Serija se imenuje ‘Zdravnik brez vesti’ in bo na sporedu od ponedeljka do petka ob 19.45.
Prihaja turški doktor House

Turški doktor House prav tako šepa in potrebuje oporno palico (foto: PR Planet TV)

Ste morda že slišali za turško verzijo znane ameriške serije ‘Star treek’ (slo. ‘Zvezdne steze’), ali si celo ogledali katero od epizod, ki so jih posneli v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja? Če niste, bo nekaj sekund ogleda dovolj, da vam vse takoj postane kristalno jasno. Skoraj pol stoletja kasneje se na slovenskih televizijskih programih obeta nov turški poskus kopiranja ameriških uspešnic, ki pa je zagotovo na precej višjem kakovostnem nivoju.

Gre turško priredbo ameriške uspešnice ‘Zdravnikova vest’ oziroma ‘House’ – pod tem imenom je namreč serija znana po vsem svetu. Zgodba govori o dr. Gregoryu Housu, ki je po eni strani genialen zdravnik, po drugi pa bi zaradi svojih značajskih izpadov, ugibanja in eksperimentiranja moral že zdavnaj ostati brez vsakega dostopa do pacientov. Glavno vlogo Housa v originalni seriji igra Anglež Hugh Laurie, ki je zaslovel v legendarni ekipi nadaljevanke ‘Blackadder’.

V turški seriji ‘Zdravnik brez vesti’ ali po turško ‘Hekimoglu’ pa dr. Housa igra Timuçin Esen. »Ljudomrzni zdravnik s svojo tričlansko ekipo z uporabo posebnih metod zdravi izjemne primere. Serija spremlja vsakdanje življenje tega nedružabnega, duhovitega in samosvojega medicinskega genija, ki kljubuje bolnišničnim pravilom in naredi vse, da bi dosegel svoje,« razkriva napovednik serije, ki bo na Planet na TV sporedu od ponedeljka do petka ob 19.45.

Serija se v vsaki epizodi poleg raziskovanja medicinskih skrivnosti loteva tem ljubezni, žrtvovanja, tovarištva, discipline in človečnosti. Turški gledalci so jo izglasovali za najboljšo predelavo v zgodovini turške televizije, svoj blagoslov pa je baje seriji dal celo Hugh Laurie osebno. Morda je to storil tudi zato, ker mu smisla za humor nikoli ne zmanjka…

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.