Naslovnica Slovenija Mariborsko poletje se nadaljuje s koncerti, kinom in vinom

Mariborsko poletje se nadaljuje s koncerti, kinom in vinom

Avtor: Spletno Uredništvo
V Mariboru se tudi po koncu letošnjega Festivala Lent napoveduje pestro poletno dogajanje. Mariborske večere bodo zaznamovali koncerti, kino predstave in vinsko-kulinarične pokušine.
Mariborsko poletje se nadaljuje s koncerti, kinom in vinom

Prizorišče pred najstarejšo trto na svetu z glasbeno kuliso (foto: FB Zavod za turizem Maribor)

V Mariboru se nadaljuje bogato poletna serija prireditev. Zavod za turizem Maribor je posebej navedel širi prizorišča. Tako bo Poletni vrt pred Hišo Stare trte ponovno v znamenju odkrivanja sveta vina in gastronomije, vse v dobri družbi in ob neizbežnem vinskem kozarcu v rokah. Vsak drugi četrtek do konca avgusta bodo tam med 20. in 24. uro potekali vinski večeri z vodenimi degustacijami, pri čemer so obvezne predhodne rezervacije.

Za petkove vinske večere pred Hišo Stare trte pa rezervacije niso potrebne. Jutri ob 20. uri bodo sezono otvorili mariborska vinska kraljica Neža Jarc, kralj svežih vin Domen Jaunik in harfistka Astrid Ana Kljun. V soboto se ob 21. uri pričenja poseben poletni program Letnega kina Minoriti, kjer bodo na ogled filmski vrhunci preteklega leta in predfilmi, ki predstavljajo okoliške filmske festivale.

Letni kino Minoriti, ki vsako leto gosti okrog 4.000 filmskih navdušencev in ostalih obiskovalcev, bo s tem poletnim programom nato nadaljeval do konca avgusta vsako sredo in soboto ob 21. uri. V nedeljo (10. julija) pa Zavod za turizem Maribor vabi k Cerkvi sv. Bolfenka na Pohorju, kjer bo že ob 11. uri na vrsti koncert kitarista, oz. virtuoza klasične kitare Jaka Fiedlerja.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.