Naslovnica Slovenija Prihaja enajsti etnološko-kulinarični Praznik vina in česna

Prihaja enajsti etnološko-kulinarični Praznik vina in česna

Avtor: Spletno Uredništvo
Konec tedna se v eni najlepših vasic Slovenske Istre napoveduje tradicionalni lokalni praznik. Gre za Praznik vina in česna v Novi vasi nad Dragonjo, ki bo letos na sporedu že enajstič. Obetajo se degustacije vina in dobrot iz česna, na ogled bodo vaške znamenitosti, etno-kulinarične delavnice, zvečer pa zabava z glasbo v živo.
Prihaja enajsti etnološko-kulinarični Praznik vina in česna

Prizor z ene od številnih stojnic med praznikom v Novi vasi (foto: Ivan Pisar Vanč/TZP)

Ta vikend, natančneje v soboto in nedeljo (23. in 24. julija) bo v Novi vasi nad Dragonjo ponovno na sporedu ‘Praznik vina in česna’, ki ga prireja Krajevna skupnost Nova vas v sodelovanju s Turističnim združenjem Portorož (TZP). Enajsto praznovanje v znamenju lokalnega vina in česna se bo začelo v soboto pričel ob 16. uri s tržnico lokalnih dobrot, ob 19.30 pa za uradno otvoritev poskrbela folklorna skupina Šavrini inu anka Šavrinke.

»Ob 20.30 bo nastopil Rudi Bučar Trio, ob 22.00 pa bo pred kulturnim domom plesna glasba s skupino Nočni skok. Tudi v nedeljo bo od 16. do 23. ure potekala tržnica lokalnih dobrot. Zvečer bo za vzdušje po vasi poskrbela godba na pihala Banda di Buie. Oba dneva bodo od 17. ure dalje na ogled muzej z etnološko zbirko Kapelučina hiša, cerkev Marije Rožnovenske in zvonik sv. Jožefa ter razstava Istrske hišice.

Ob 18.00 bosta organizirani dve delavnici:  delavnica izdelave naravnih dišav ter predavanje in delavnica Marize Prodan o istrskem česnu in njegovi rabi v kulinariki, udeleženci pa se bodo lahko preizkusili tudi v pletenju česnove kite,« so dvodnevni progam predstavili s TZP. Predvsem pa bodo vaščani odprli svoja vrata, pokazali stare običaje ter obiskovalcem ponudili svoja vina, proizvode iz česna in številne druge domače dobrote.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.