Naslovnica Trendi Pričenjajo se lipiški Poletni glasbeni večeri

Pričenjajo se lipiški Poletni glasbeni večeri

Avtor: Spletno Uredništvo
Danes se v Lipici začenjajo ‘Poletni glasbeni večeri’, ko bo 9 zaporednih petkovih večerov v juliju in avgustu posvečenih dobri glasbi. Kar 14 glasbenic in glasbenikov, med katerimi je tudi nekaj legend slovenske glasbene scene, bo v imenitnem lipiškem ambientu poskrbelo za čarobne poletne petkove večere.
Pričenjajo se lipiški Poletni glasbeni večeri

Gianni Rijavec bo s svojim klavirskim nastopom otvoril serijo koncertov v Lipici (foto: FB Gianni Rijavec)

Kobilarna Lipica bo od danes dalje gostila pravcati festival, oziroma serijo vsakotedenskih koncertov v sklopu ‘Poletnih glasbenih večerov’. Tako bo 9 zaporednih petkovih večerov v juliju in avgustu posvečenih vrhunskim koncertnim nastopom pod zvezdami, za katere ne bo potrebno plačati prav nobene vstopnine. Dogajanje bo gostila terasa lipiškega Hotela Maestoso, koncerti pa bodo na sporedu med 19. in 22. uro.

Skupno se bo v Kobilarni Lipica zvrstilo kar 14 glasbenic in glasbenikov. Drevi bo za primerno otvoritev Poletnih glasbenih večerov poskrbel Gianni Rijavec in sicer s solo klavirskim koncertom. Prihodnji petek (8. julija) bosta Polona Furlan in Evgen Štefančič obiskovalce zapeljala v vode bluesa, jazza in rocka, 15. julija pa bodo bobni, klavir in prepoznavni vokal Tulia Furlaniča predvsem v znamenju swinga.

“22. julija bo ‘Duo Anima’ prinesel pester izbor domačih in tujih uspešnic. ‘Just Friends Quartet’ nas bo 29. julija s preigravanjem standardov in avtorskih komadov ponesel v dobo jazza. Ritme soula, R&B in funka bosta 5. avgusta postregla primorska pevka Manca Kozlovič in kitarist Kim Babič. Posebno domačnost bo 12. avgusta ustvaril sežanski kantavtor Boštjan Pertinač, ki bo v tipičnem narečju slikal podobe krasa,” so napovedali s Kobilarne Lipica.

Nato bo Valentina Šestanj 19. avgusta prepevala svetovne pop, R&B in soul uspešnice, za primerno visok nivo zaključka letošnjih lipiških ‘Poletnih glasbenih večerov pa bo 26. avgusta poskrbela legenda slovenske glasbe – Slavko Ivančič. Ker število mest na terasi ni neomejeno, pa gostitelji koncertov zaradi velikega zanimanja priporočajo pravočasno rezervacijo mize.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.