Naslovnica Slovenija Pričenja se teden intenzivnega okoljevarstvenega osveščanja

Pričenja se teden intenzivnega okoljevarstvenega osveščanja

Avtor: Spletno Uredništvo
Letos bo Svetovni dan Zemlje na vrsti v ponedeljek, 22. aprila. Slovenska okoljevarstvena skupina Ekologi brez meja pa je ob tej priložnosti naštela celo vrsto aktivnosti in dogodkov, ki se bo pričela že jutri in bo nato trajala vse do prihodnje srede.
Pričenja se teden intenzivnega okoljevarstvenega osveščanja

Plakat za modno-kulinarični dogodek ‘Zbudi svojo hranozavest’ (foto: FB EBM)

Za uvod v izjemno pestro enotedensko okoljevarstveno dogajanje bodo Ekologi brez meja (EBM) jutri (sreda, 17. april) ob 10. uri v Čentibi pri Lendavi v Kolesarskem centru Murania sodelovali na dogodku ‘Trajnost v turizmu’. V četrtek (18. aprila) bodo ob 10. uri v trgovina Interspar v Cityparku Ljubljana zraven pri organiziranem sprehodu za novinarje in predstavitvi ‘Sparovega vodnika za trajnostno nakupovanje’.

Že uro kasneje, torej ob 11.00, se bo ob prisotnosti drugih članov društva EBM v sejni sobi MKC Maribor pričela novinarska konferenca festivala ‘Slovenski dnevi knjige v Mariboru’, ki ji bo sledil podpis zero waste zaveze. Prav tako bodo pojutrišnjem objavljeni rezultati raziskave ‘Preverjanje implementacije Direktive (EU) 2019/904 o zmanjšanju vpliva nekaterih plastičnih proizvodov na okolje v Sloveniji’.

V soboto (20. aprila) bodo ob 10. uri v mariborskem Vetrinjc BarCoda organizirali peljali brezplačno popravljalnico pohištva ‘Popravimo Zemljo, začnimo s pohištvom’. Nato bo v ponedeljek (22. april) na Svetovni dan Zemlje, ob 10. uri v Studiu Krog Slovenske Konjice sodelovali na razpravi Centra ponovne uporabe z naslovom ‘Planet Zemlja: omejeni viri, neomejene rešitve’. Dan Zemlje bo sicer letos posvečen predvsem s plastiko povezanim temam.

Torek (23. april) bo minul v znamenju obeleževanja ‘Dneva v rabljenih oblačilih’. EMB bodo ob 19. uri v Mestnem muzeju Ljubljana sodelovali na modno-kulinaričnem dogodku ‘Zbudi svojo hranozavest’, kjer se bodo posvetili problematiki hitre mode in z njo povezanih odpadkov. ‘Dnevu v rabljenih oblačilih’ pa bo (v sredo 24. aprila) sledil še ‘Slovenski dan brez zavržene hrane’.

Na ta dan bodo EBM ob 8.30 v Hiši EU v Ljubljani sodelovali na posvetu Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ‘Spoštujmo hrano, spoštujmo planet’. Popoldan se bodo najprej odpravili v Vrhniko, kjer bo ob 17. uri lokalno Komunalno podjetje Vrhnika gostilo delavnice, ki so jih poimenovali ‘Prireditev brez odpadkov’.

Nazadnje pa bodo od 19. uri na lokaciji ljubljanskega središča za javne dogodke Edvard sodelovali še v podkastu Alumniteka z naslovom ‘Naš planet na krožniku: kritični razmisleki o trajnostnih prehranskih sistemih’. Člane društva EBM torej čakajo zelo pestri in najbrž kar naporni dnevi.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.