Naslovnica Kronika FURS je poskrbel, da Čehi ne bodo kadili ilegalnih turških cigaret

FURS je poskrbel, da Čehi ne bodo kadili ilegalnih turških cigaret

Avtor: Spletno Uredništvo
Cigarete ostajajo en najbolj priljubljenih tihotapskih artiklov. Slovenski organi so v zadnjih letih na vzhodnem delu države večkrat zasegli ogromne količine ilegalnih tobačnih izdelkov in razbili vsaj dve večji kriminalni združbi. Tokrat so na skrite škatle, v katerih je bilo preko 15 ton cigaret, naleteli v koprskem skladišču, pošiljka iz Turčije pa je bila namenjena na Češko.
FURS je poskrbel, da Čehi ne bodo kadili ilegalnih turških cigaret

Običajno se zaplembe tobačnih izdelkov merijo v tonah in tako je bilo tudi tokrat (foto: FURS)

S Finančne uprave republike Slovenije (FURS) so sporočili, da so njihovi uslužbenci iz Finančnega urada Koper dne 3. aprila 2024 v Luki Koper našli in zaplenili večjo količino ilegalno proizvedenih cigaret. Cariniki so tedaj posumili, da se v kontejnerju, ki naj bi po priloženi dokumentaciji vseboval rolete, žaluzije ter plise zavese za znano češko podjetje, nahaja tudi nekaj povsem drugega.

Za podrobnejši pregled kontejnerja so se odločili tudi zato, ker je slednji v koprsko tovorno pristanišče prispel na ladji iz Turčije, prav ta država pa je že desetletja znana tudi po švercu cigaret. »Cariniki so pošiljko najprej skenirali in že skenerska slika je sum na prevoz drugega blaga samo potrdila. Kasneje je bil opravljen tudi fizični pregled pošiljke ter praznjenje celotne vsebine zabojnika.

Ugotovljeno je bilo, da se v zabojniku nahajajo samo cigareti, blagovne znamke ASHIMA in sicer: 1.050 kartonov oziroma 10.500.000 kosov cigaret, v skupni teži 15.435 kilogramov,« so sporočili s Finančne uprave republike Slovenije. Dodali so še informacijo, da bi teh preko 15 ton tobačnih izdelkov, če bi jih uspeli prodati na evropskem trgu, oškodovalo proračun EU za skoraj dva milijona evrov.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.