Naslovnica Slovenija Pričenja se prvi del zimskih šolskih počitnic

Pričenja se prvi del zimskih šolskih počitnic

Avtor: Spletno Uredništvo
Pojutrišnjem, v ponedeljek se pričenjajo letošnje zimske šolske počitnice. V prvi skupini bodo tokrat občine vzhodnega dela države, z več strani pa prihajajo opozorila k previdnosti v gorskem svetu in na smučiščih.
Pričenja se prvi del zimskih šolskih počitnic

Policija bo nadzorovala predvsem smučišča in vožnjo po naravnem okolju (foto: policija.si)

Z Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje so spomnili, da se v ponedeljek, 30. januarja  začenjajo zimske šolske počitnice. V prvi skupini bodo tokrat občine vzhodnega dela države, oziroma učenke in učenci ter dijakinje in dijaki z območij Koroške, Podravja, Pomurja, Savinjske, Posavja in dela ovčin na jugovzhodnem delu države. Do 3. februarja bo tako na počitnicah točno 85.684 učenk in učencev ter 34.970 dijakinj in dijakov.

Teden dni kasneje bodo zimske počitnice napočile še za preostale predele Slovenije. Od 6. do 10. februarja bodo počitnikovali na zahodni polovici države – na Gorenjskem, Goriškem (oz. severni Primorski), Krasu, Slovenski Istri, na Notranjskem, v Osrednjeslovenski (Ljubljana) in Zasavski statistični regiji ter v Ribnici, Sodražici, Loškem Potoku, Kočevju, Osilnici in Kostelu. V tej drugi rundi bo na počitnicah 108.961 učenk in učencev ter 42.813 dijakinj in dijakov.

Ker bo med drugim delom počitnic na vrsti tudi državni praznik Prešernov dan, pa bodo imeli učenke in učenci ter dijakinje in dijaki s tega območja na svoje veliko veselje prost še 26. april. S Planinske zveze Slovenije, Inšpektorata RS za notranje zadeve Ministrstvo za notranje zadeve pa so pred počitnicami spomnili tudi na nevarnosti, ki se skrivajo v gorskem svetu in pa tudi na smučiščih. Policija pa je včeraj že začela tudi s poostrenim nadzorom.

“Od 1. do 27. januarja letos smo namreč policisti na slovenskih smučiščih obravnavali že 11 nesreč s hudimi telesnimi poškodbami, v petih primerih je šlo za otroke oziroma mladoletnike. Obdobje poostrenega nadzora je od ponedeljka, 30. januarja, do vključno nedelje, 12. februarja 2023. Hkrati s poostrenim nadzorom na smučiščih bo v sodelovanju z Inšpektoratom RS za okolje in prostor potekal tudi nadzor nad vožnjo v naravnem okolju,” so sporočili s Policije.

 

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.